Op weg naar duurzame vervanging van damwanden

Op weg naar duurzame vervanging van damwanden

Dinsdag 12 november is het zover, dan trappen we af met de eerste editie van de damwandendag. De Bouwcampus organiseert deze dag in samenwerking met Rijkswaterstaat, Provincie Groningen en Hakkers. Doel van de Damwandendag is om samen te komen om na te denken over hoe we damwanden op een duurzame manier kunnen onderhouden of vervangen.

Deze dag gaan we het met elkaar hebben over de trends en ontwikkelingen die we zien bij het onderhouden en vervangen van damwanden. Een belangrijk onderwerp want zonder damwanden zouden onze kades uiteenvallen. Er zullen deze dag zo’n 60 mensen aanwezig zijn uit verschillende stakeholdergroepen. Zo zijn onder andere waterbouwkundige aannemers, leveranciers, kennisinstituten, Rijkswaterstaat, ingenieursbureaus en beheerders van sloten en vaarwaters die dag van de partij. Dat is bijzonder, want deze partijen kwamen voorheen nooit met z’n allen bij elkaar. Dit noemen we bij De Bouwcampus dan ook het ‘whole-system-in-the-room principe’. De gedachten hierachter: als je met al deze perspectieven tot concrete plannen komt, ontstaat er een gezamenlijke wil om deze veranderingen waar te maken.

De bedoeling is dat de Damwandendag een kick-off is van een aantal sessies. Want het is onmogelijk om alle trends en ontwikkelingen in één dag uitgebreid te bespreken. De precieze invulling van deze dag wordt later bekend gemaakt. We zijn nu nog volop bezig met het organiseren van deze dag.

Interesse?

Behoor je tot één van de stakeholdergroepen, dan ontvangt jouw organisatie binnenkort een uitnodiging. De Damwandendag vindt plaats op 12 november van 13.00 tot 17.00 uur bij de Metaalunie aan de Einsteinbaan 1 in Nieuwegein. Nu al enthousiast geraakt en denk je graag mee? Schrijf je dan hier in! Iets voor een collega, stuur dit artikel dan vooral door.