De Bouwcampus test kennis van industriële woningbouw met onlinetool SWIBO

De Bouwcampus test kennis van industriële woningbouw met onlinetool SWIBO

Ziet Nederland in één oogopslag het verschil tussen een traditioneel gebouwde woning of een huis dat in de fabriek is geproduceerd? Het team Industrialisatie Woningbouw van De Bouwcampus test deze kennis met de onlinetool SWIBO (Swipe Industrieel Bouwen).

Nederland staat voor een gigantische woningopgave. Tot en met 2030 moeten er zo'n 900.000 woningen worden gebouwd. Het streven van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is om de helft hiervan circulair en industrieel te bouwen. Om dit aantal te realiseren is versnelling nodig en daarbij staan betaalbaarheid, bereikbaarheid en duurzaamheid centraal.

De Bouwcampus zet zich in voor deze structurele versnelling en opschaling van industriële woningbouw. De stichting gelooft dat de omslag naar industriële woningbouw helpt om de huidige crises in wonen, arbeid, grondstoffen en klimaat te slechten. Op dit moment wordt industrieel ontwikkelen en bouwen nog te vaak als ongewenst gezien. Om dit negatieve imago te doorbreken is de onlinetool SWIBO in het leven geroepen. Want De Bouwcampus vindt dat industriële woningbouw één van de voornaamste oplossingen is om binnen zeven jaar 900.000 woningen te bouwen, maar nog lang niet iedereen is daarvan overtuigd.

Afgelopen najaar heeft een kleine groep al kennisgemaakt met de onlinetool. 159 deelnemers namen toen deel aan de peiling. Nu treedt De Bouwcampus er breder mee naar buiten. SWIBO geeft spelenderwijs inzicht in wat er op het gebied van industriële woningbouw al mogelijk is. Tegelijkertijd geven de antwoorden informatie over het imago van industrieel bouwen. De peiling staat open tot en met 31 mei 2023. Ga swipen en laat je informeren én verrassen via https://zetdewoningbouwaan.swipocratie.nl.