ProRail

Partners
ProRail

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland: aanleg, onderhoud, beheer en veiligheid. Ruim 4000 medewerkers zorgen ervoor dat elke dag, 24/7, 1.200.000 reizigers en 100.000 ton goederen op hun plaats van bestemming komen, met ruim 6.000 treinen over 6.830 kilometer spoor. Het spoorwegnet is met recht het kloppend hart van mobiel Nederland. 


Deel deze pagina

'Sporen naar de toekomst is samen werken en samenwerken!'

Wat doet ProRail?

ProRail werkt aan de bereikbaarheid van Nederland door te zorgen voor een optimaal spoornetwerk. We verdelen de ruimte op het spoor, regelen alle treinverkeer, informeren vervoerders en reizigers, bouwen en beheren stations en leggen nieuw spoor aan. We onderhouden bestaand materieel zoals spoor, wissels, seinen en overwegen.

ProRail in de maatschappij

Wij leveren een belangrijke bijdrage aan het toegankelijk houden van Nederland. Daarvoor werken we samen met verschillende partijen zoals 10 personenvervoerders en 15 goederenvervoerders, waarbij we de belangen van hun klanten niet uit het oog verliezen. Samen met gemeenten en provincies kijken we hoe we het beste aan hun vraag naar treinvervoer en stationsvoorzieningen kunnen voldoen.

Meer weten over ProRail?

Wilt u graag meer weten over onze projecten, ambities of geschiedenis? Bent u benieuwd hoe ons ProRail Magazine er uit ziet? Gaat uw belangstelling uit naar de cijfers van ProRail? Zoek je foto’s en informatie voor een werkstuk over ProRail? Klik dan hieronder door naar de relevante pagina’s. Heeft u een vraag die niet (voldoende) beantwoord wordt met deze informatie, neem dan contact op met de afdeling publiekscontacten; zij helpen u graag verder.

  • Stroomversnelling Bruggen

    Stroomversnelling Bruggen

    De komende jaren is er een enorme vervangings- en renovatieopgave.

Partners