• Start
  • Nieuws
  • Terugblik eerste seizoen Kennispartner BouwTV

Terugblik eerste seizoen Kennispartner BouwTV

Terugblik eerste seizoen Kennispartner BouwTV

Kennispartner BouwTV heeft bij hun eerste seizoen bijna 9.000 kijkers getrokken. Via Kennispartner BouwTV volg je de laatste ontwikkelingen rond projecten die innovatief aan de slag zijn met duurzaam bouwen, integraal samenwerken en arbeidsmarkt. Onderwerpen zoals Nul-op-de-Meter, lean werken, de 1e C02-neutrale stad, en razensnel luchtdicht bouwen kwamen in beeld.

In het najaar gaat het 2e seizoen van start, met meer concrete bouwprojecten rond de thema’s duurzaamheid, integraal samenwerken en arbeidsmarkt. Ook toont elke aflevering bezoekers van beurzen en diverse evenementen die hun mening geven over een actueel thema. Bouwbedrijven die zelf bezig zijn met innovatieve projecten kunnen zich melden bij SBRCURnet voor onder meer onafhankelijke kennisinbreng en promotie via Kennispartner BouwTV.

Bekijk hier het gehele eerste seizoen van Kennispartner BouwTV. Hieronder een paar voorbeelden van wat er zoal in seizoen één te zien was.

Geplaatst: 25 augustus 2015

Deel deze pagina

Duurzaam bouwen

Onderwerpen zoals lean werken en zo verspillen verminderen, in kortere tijd en goedkoper een duurzaam Active House bouwen, luchtdicht bouwen en meer actuele, aansprekende thema’s rondom duurzaam bouwen kwamen ter sprake.

In aflevering 2 laat Bouwbedrijf Van der Weegen zien hoe je snel kunt slopen, en weer nieuw bouwen met een zo goed mogelijke luchtgeding. In aflevering 6 te zien hoe gemeente Amersfoort de ambitie heeft om al twintig jaar eerder dan het landelijk streven een CO2-neutrale stad te zijn.

Ketensamenwerking

Anders aanbesteden, Past Performance en communicatie tussen klant en aannemer. Ook op het gebied van ketensamenwerking speelt er genoeg.

Aflevering 8 laat zien hoe het uitpakt voor architect en bouwer dat Lucas Onderwijs andere vormen van aanbesteden zoekt. In aflevering 3 zetten Dura Vermeer en de gemeente bloemendaal hun goede samenwerking centraal door te werken volgens Past Performance.

Bouwarbeidsmarkt

Op de bouwarbeidsmarkt bevat veel dynamiek, en de projecten in Kennispartner BouwTV laten dat duidelijk zien. In aflevering 7 is te zien hoe leerlingen meebouwen aan het prototype Maskerade, een regionale aanpak om jongeren aan het werk te krijgen en leantrainingen om ook de oudere garde up-to-date te houden.

In de eerste aflevering is onder andere te zien hoe Lithos Bouw & Ontwikkeling de wijkbewoners van een project in Bergen op Zoom helpt aan een baan op de bouwplaats.