• Start
  • Nieuws
  • Stroomversnelling Bruggen op de jaarlijkse Bruggendag

Stroomversnelling Bruggen op de jaarlijkse Bruggendag

Stroomversnelling Bruggen op de jaarlijkse Bruggendag

Egon Janssen, business developer op De Bouwcampus en Paul Waarts, senior project ingenieur bij de provincie Noord-Holland gaven op donderdag 16 maart een presentatie over het Innovatieprogramma Stroomversnelling Bruggen op de Bruggendag die jaarlijks wordt georganiseerd door de Nederlandse Bruggenstichting.

Geplaatst: 24 maart 2017

Deel deze pagina

Nederland is een echt bruggenland, maar hoe zorgen we dat deze belangrijke verbindingen veilig en betrouwbaar blijven? Veel van de bruggen zijn in de jaren ‘60 en ‘70 gebouwd en naderen nu het einde van hun levensduur. De vraag is hoe we met deze opgave omgaan, zowel bestuurlijk als technisch. Een voorbeeld is het “legoliseren van beweegbare bruggen”. Als we kennis delen en samen ontwikkelen, kunnen we sneller, duurzamer en tegen lagere kosten betere bruggen bouwen.

Het afgelopen jaar heeft het Innovatieprogramma Stroomversnelling Bruggen, bestaande uit een groep opdrachtnemers en opdrachtgevers, zich met dit vraagstuk beziggehouden. Op De Bouwcampus zijn zij in co-creatiesessies gekomen tot het innovatieprogramma zoals dat er nu ligt.

Lancering Innovatieprogramma Stroomversnelling Bruggen

De Bouwcampus en platform WOW nodigen je uit voor de lancering van het Innovatieprogramma Stroomversnelling Bruggen op dinsdag 20 juni in Zwolle. Tijdens een programma van 12:00-17:00 uur krijg je de kans om het Innovatieprogramma mede vorm te geven, nu en in de komende jaren. Dit doen we door aan de hand van concrete casussen gezamenlijk op zoek te gaan naar nieuwe oplossingen voor de grote vervangingsopgave waar we met elkaar voor staan. Het innovatieprogramma wordt officieel gelanceerd en kun je je laten inspireren door een mix van bestuurlijke en technisch inhoudelijke lezingen over de vernieuwing in de bruggenbouw. Ook zijn er ateliersessies om direct innovaties te versnellen.

 

Doe mee en reserveer 20 juni alvast in je agenda!


Lees meer over het traject van het afgelopen jaar in het co-creatielab.


Bekijk hier de presentatie van Egon Janssen en Paul Waarts.