• Start
  • Nieuws
  • "Stichting De Bouwcampus is een soort katalysator."

"Stichting De Bouwcampus is een soort katalysator."

"Stichting De Bouwcampus is een soort katalysator."

Versnellen van vernieuwing en innovatie in de bouw en stimuleren van andere vormen van samenwerking. Dat zijn de doelen die stichting De Bouwcampus zichzelf bij haar oprichting in maart 2015 heeft gesteld. Initiëren, agenderen en verbinden van partijen uit de gehele keten zijn daarbij de belangrijkste instrumenten. Na lang praten over vernieuwing in de bouwsector, was het tijd om met elkaar aan de slag te gaan. Speciaal voor deze taak is stichting De Bouwcampus in het leven geroepen en is het gelijknamige gebouw in Delft gerealiseerd.

Geplaatst: 21 december 2015

Deel deze pagina

De splinternieuwe organisatie heeft onder leiding van kersverse directeur Majorie Jans een vliegende start gemaakt. “We zijn een soort katalysator om nieuwe, innovatieve projecten in de bouw op gang te brengen.”

Waarom heeft de bouwsector een steuntje in de rug nodig als het gaat om samenwerking en vernieuwing?

“De bouw is een heel traditionele sector. Nieuwe technieken en technologieën ontstaan, maar worden nog niet door de hele sector toegepast of komen niet tot hun recht. We willen op De Bouwcampus een open plek creëren waar opdrachtgevers, opdrachtnemers, maar ook kennisinstituten bij elkaar komen. Niet alleen om te praten over vernieuwing, maar om met elkaar in concrete vernieuwingsopgaven aan de slag te gaan. Daarnaast is er een versnippering in kennisinstituten in de bouw. Wij willen op De Bouwcampus die versnippering verhelpen door organisaties, mensen, ideeën en projecten aan elkaar te verbinden.”

Lees hier het volledige interview met Majorie Jans voor het vakblad VACpunt Wonen.