• Start
  • Nieuws
  • SBRCURnet Bouw TV over precompetitieve samenwerking

SBRCURnet Bouw TV over precompetitieve samenwerking

SBRCURnet Bouw TV over precompetitieve samenwerking

Op donderdag 16 maart is de tweede uitzending van SBRCURnet Bouw TV. Dit keer gaat de uitzending over de vraag: hoe haal je voordeel uit precompetitieve samenwerking en kennisontwikkeling? Majorie Jans van De Bouwcampus is één van de sprekers.

Geplaatst: 03 maart 2017

Deel deze pagina

Tijdens de interactieve uitzending – waarin kijkers via de chatfunctie live vragen kunnen stellen – gaat Jeannette Baljeu, directeur van SBRCURnet in gesprek met de volgende personen:

Majorie Jans van De Bouwcampus
Precompetitieve samenwerking is in de praktijk vaak lastig in te vullen. Wie neemt de leiding? Wie heeft welke inbreng? Hoe leg je afspraken vast? De Bouwcampus staat boven de partijen en biedt zo een neutrale omgeving voor partijen om samen kennis te ontwikkelen.

Suzanne van Eekelen van Deltares
Dr. Suzanne van Eekelen ontwikkelde een rekenmethode voor paalmatrassystemen om bouwen in slappe grond mogelijk te maken. Aan de hand van haar internationaal geroemde onderzoek wordt gesproken over het belang van doorontwikkeling van ontwerprichtlijnen en CUR-Aanbevelingen bij innovaties.

Hans Kea van de Gemeente Rotterdam
De samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer bij GWW loopt niet altijd even soepel. Via een open convenant met MKB gaan gemeente en aannemers met elkaar om tafel om op een open wijze behoeften en gewenste investeringen met elkaar te bespreken.

Daarnaast komen in korte reportages relevante sprekers aan het woord.

Uitzending terugkijken

De uitzending was op 16 maart 2017, maar kun je hier terugkijken.