• Start
  • Nieuws
  • Rabobank nieuwe partner van stichting De Bouwcampus

Rabobank nieuwe partner van stichting De Bouwcampus

Rabobank nieuwe partner van stichting De Bouwcampus

Maandagavond 29 januari, voorafgaand aan het jaarlijkse Bouwcampus Idee Diner, waar partners van De Bouwcampus in gesprek gaan over de resultaten en toekomstperspectieven, ondertekenden Robbert Klaasman (Managing Director Large Corporates bij Rabobank International) en Laurens Schrijnen (directeur De Bouwcampus) de partnerovereenkomst.

Geplaatst: 30 januari 2018

Deel deze pagina

Robbert Klaasman:Voor Rabobank is de bouw een belangrijke sector: wij bedienen een groot deel van deze sector, van MKB bedrijven, grotere familiebedrijven tot en met de top 10 spelers, van ontwikkelende bouwers, infra aannemers tot en met installateurs. Ook de partijen die dagelijks gebruik maken van de gebouwen zijn onze relaties. Juist in deze snel veranderende tijd is samenwerking in de hele keten van groot belang. De Bouwcampus is een belangrijke partner omdat het een neutrale ontmoetingsplek biedt waar alle partijen samen komen om met elkaar te werken aan innovatieve oplossingen voor de gebouwde omgeving. Dat vraagt ook om solide financiële oplossingen die de sector bijvoorbeeld faciliteert om een bijdrage te leveren aan de klimaatdoelstellingen en verduurzaming.”

“We zijn erg verheugd met Rabobank in ons netwerk. Voor ons partnernetwerk is het van toegevoegde waarde om nu ook een partij uit de financiële wereld aan tafel te hebben. Rabobank wil met haar kennis, netwerk en financiën bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen in de samenleving en zoekt hierin de samenwerking. Hiermee krijgt De Bouwcampus nog meer daadkracht”, aldus Laurens Schrijnen.

Op De Bouwcampus werken marktpartijen, kennisinstellingen en overheden samen aan het versnellen van innovatie in de bouwsector. Dit is nodig omdat de maatschappij voor grote veranderingen staat waar de bouwsector een belangrijke rol in speelt. Grote ontwikkelingen als klimaatverandering, energietransitie en verduurzaming, vragen een innovatieve en coöperatieve aanpak. De Bouwcampus verbindt partijen uit de hele bouwsector en benut inspiratie van buiten de sector. Zo ontstaat een dynamiek, waarin optimaal gebruik gemaakt wordt van bestaande kennis, expertise, creativiteit en faciliteiten. En van inspiratie om snel, kwalitatief en kostenefficiënt te innoveren.