Project DOEN selecteert op samenwerking!

Project DOEN selecteert op samenwerking!

In het kader van fase 2 van de aanbesteding DOEN, waarbij er verder getrechterd is van 5 naar 3 partijen, zijn de 5 gegadigden beoordeeld op hoe goed zij kunnen samenwerken met het projectteam DOEN. Dit gebeurde tussen 13 en 24 juni in de vorm van een samenwerkingsassessment. Voor de kandidaten een zware dag, want er hing veel van af, maar ook voor het projectteam DOEN een flinke klus. Immers: in twee weken 5x een assessment doen, dat vraagt best wat concentratievermogen. 

Geplaatst: 11 augustus 2016

Deel deze pagina

DOEN schema samenwerken


Dynamiek

Toch bleek het uiteindelijk gewoon heel leuk om te doen. Vijf keer voerde projectteam DOEN met één van de kandidaten twee opdrachten uit en 5 keer verliep dat totaal anders. Machiel Galesloot, lid van het projectteam: “Het was erg leuk om te constateren dat wanneer je met 5 andere mensen om tafel zit er ook echt een totaal andere dynamiek ontstaat, met soms totaal ander gedrag van dezelfde mensen tot gevolg. En doordat die 5 dagen telkens zo anders waren, was het ook zo goed vol te houden.”

Ook de 5 deelnemende kandidaten vonden het – ondanks de gezonde spanning en de intensiviteit van zo’n dag – tóch een mooie ervaring om niet snel te vergeten, met name omdat ze gewoon zichzelf konden zijn tijdens deze selectiefase.

Beoordeling

De beoordeling vond plaats door onafhankelijke assessoren, Joke Scholten en Elske Schrijvers van Twijnstra Gudde. Zij bekeken de samenwerking op het functioneren van het héle team, en dus niet alleen op dat van de kandidaten. Wel werden alleen de kandidaten uiteindelijk beoordeeld met een score, gebaseerd op een aantal competenties die iets zeggen over de mate van de samenwerking.

Om dat voor elkaar te krijgen hebben ook zij vooraf op een hele andere manier moeten samenwerken met project DOEN dan zij gewend waren bij andere projecten.

Elske Schrijvers hierover:

ElskeSchrijvers“Samen met DOEN assessments opzetten en uitvoeren, is ontzettend leuk en interessant! In een open, persoonlijke en dynamische sfeer met elkaar zoeken naar doel, invulling, opzet, vorm en planning van de assessments met oog voor de belangen van betrokken marktpartijen. Van idee naar plan naar daadwerkelijk doen, handelend vanuit mogelijkheden en kansen met gezond realisme. Ambitieus, slim, gevat, en vooral veel, heel veel lol!

Wij, als assessoren, vormen een schakel in het grotere geheel wat Project DOEN te doen heeft en tegelijkertijd zorgen de opstelling en instelling van projectteamleden voor ons persoonlijk commitment. Niet alleen aan fase 2 maar voor het gehele project, niet alleen voor het project DOEN maar ook voor een andere manier van werken met de markt.”

Ook probiteitsfunctionaris Jan Ochtman, die tijdens de gehele selectieprocedure toezicht houdt op het rechtmatig verloop daarvan, kon na afloop tevreden vaststellen dat de beoordeling op rechtmatige wijze conform de leidraad tot stand is gekomen.

Daarmee heeft project DOEN in deze fase laten zien dat het mogelijk is om een selectieprocedure uit te voeren op een door velen als ‘soft’ omschreven aspect als ‘samenwerking’ mogelijk is op een onderscheidende wijze die als positief ervaren wordt door projectteam, kandidaten, assessoren én de probiteitesfunctionaris. Het project DOEN  raadt een procedure als deze elk project dat inzet op ultieme samenwerking aan. Mocht je hier meer over willen weten, schroom dan niet om contact op te nemen met het projectteam via doen@rws.nl.

Meer informatie

Meer informatie over project DOEN vind je in het co-creatielab.