• Start
  • Nieuws
  • De Bouwcampus wordt voorzien van zonnepanelen

De Bouwcampus wordt voorzien van zonnepanelen

De Bouwcampus wordt voorzien van zonnepanelen

4 maart 2016

De Bouwcampus wordt de komende periode voorzien van zonnepanelen op het dak. Het gaat in totaal om 86 panelen die een hoeveelheid energie leveren die gelijk is aan het verbruik van circa 7 huishoudens. 

Geplaatst: 04 maart 2016

Deel deze pagina

De panelen worden geplaatst op De Bouwcampus (zie onderstaande afbeelding) en zijn onderdeel van het grote zonnepanelenproject van de TU Delft.

De Bouwcampus zonnepanelen

Plaatsing zonnepanelen op het dak van De Bouwcampus.

Werkzaamheden op en rondom De Bouwcampus

Woensdag 9 maart 2016 worden de panelen in de namiddag het dak op gehesen. Hiervoor wordt een deel van de Van der Burghweg van 12.00 tot 17.00 uur voor autoverkeer afgesloten. De afsluiting wordt ruim van tevoren met borden aangekondigd.

In de periode tot 5 april 2016 worden de panelen gemonteerd en aangesloten. Dan wordt er met name op het dak gewerkt. In het gebouw is de installatie al zoveel mogelijk voorbereid, waardoor er weinig tot geen hinder wordt verwacht. Maandag 11 april wordt er materieel van het dak af getakeld en dan zijn de panelen klaar voor de levering van energie.

Start verduurzaming TU Delft campus

De TU Delft gaat de komende jaren sterk inzetten op de verduurzaming van de eigen campus. De aanleg van zonnepanelen op de daken van de TU Delft is een zichtbaar en groot begin van de TU Delft campus als duurzame proeftuin. Cofely zorgt voor de bouw en het onderhoud van de duurzame zonne-energiecentrale op veertien gebouwen van de TU Delft.

Het TU-brede zonnepanelenproject omvat 4.500 panelen verspreid over 14 daken en heeft een geschatte opbrengst van 1,2 Megawatt. 

Lees hier meer over het zonnepanelenproject van de TU Delft.