Nieuwe vacatures werkervaringsplaatsen

Nieuwe vacatures werkervaringsplaatsen

In deze tijd is het als net afgestudeerde bouwkundige, planoloog, sociaal geograaf, architect of civiel ingenieur niet zo makkelijk om aan het werk te komen. De bouwwereld heeft het moeilijk en dat staat doorstroming, maar vooral ook nieuwe instroom, in organisaties in de weg.

Geplaatst: 25 augustus 2015

Deel deze pagina

Daarom organiseren Brink Groep en Procap, na twee succesvolle rondes in 2013 en 2014, opnieuw het initiatief werkervaringsplaatsen. Dit initiatief biedt net-afgestudeerden de kans om een half jaar voor minimaal drie dagen per week hands-on ervaring op te doen in hun vakgebied, zodat hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroot worden. Momenteel staan er maar liefst 18 vacatures online bij verschillende (semi-) publieke organisaties. Tot en met 30 augustus kunnen net-afgestudeerden van HBO- en WO-opleidingen zoals bouwkunde, sociale geografie, civiele techniek en vastgoed zich aanmelden.

Dit keer zijn er werkervaringsplaatsen beschikbaar bij De Bouwcampus, Rijkswaterstaat, NS Stations, het Rijksvastgoedbedrijf, de Dienst Huisvesting en de TU Eindhoven, Woonstichting SWZ, Schiphol, Brink Groep en Procap.

Met dit initiatief hebben Brink Groep en Procap de afgelopen jaren (met succes) getracht een groep jonge afgestudeerden een duwtje in de rug te geven op de voor hen zeer lastige arbeidsmarkt. Dat wordt gedaan door een aantal grote opdrachtgevers uit te dagen tijdelijk een junior in te zetten binnen een afdeling of project. Hierbij snijdt het mes aan twee kanten. De junior doet waardevolle ervaring op en krijgt in veel gevallen de kans na een half jaar te blijven op een regulier contract en de opdrachtgever ziet (hopelijk) wat een meerwaarde een daadkrachtige junior met een frisse blik kan hebben voor de organisatie.

De vacatures voor de derde ronde staan nu online. Afgestudeerden van HBO- en WO-opleidingen zoals bouwkunde, sociale geografie, civiele techniek en vastgoed kunnen tot en met 30 augustus hun cv en motivatiebrief sturen aan
werkervaringsplaatsen@procap.nl. Vanaf oktober gaan de werkervaringsplaatsen van start. Bekijk hier de vacature Junior Proces Coördinator bij het ondersteuningsteam van de Bouwcampus in Delft.

De vacatures en meer informatie over het initiatief kun je vinden op www.werkervaringsplaatsen.com