NGinfraTrends - 26 mei 2016

NGinfraTrends - 26 mei 2016

CREATING RESPONSIVE CONNECTIONS

Veel van de infrastructuur die we vandaag de dag gebruiken is al een halve eeuw geleden aangelegd. (Water)wegen, sporen, leidingen en kabels worden intensief gebruikt in onze open economie, vaak intensiever dan de capaciteit waarvoor ze oorspronkelijk bedoeld waren. De waarde die ze vertegenwoordigen is enorm; door infrastructuur zijn we bereikbaar, hebben we een gezonde economie en een hoge kwaliteit van leven. Infrastructuren maken het functioneren van Nederland mogelijk. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

Om onze infrastructuur klaar te stomen voor toekomstige generaties staan we voor een gezamenlijke uitdaging: het creëren van responsive connections. Op NGinfraTrends 2016 op 26 mei 2016 geven we hier samen invulling aan. 

Geplaatst: 20 mei 2016

Deel deze pagina

De complexiteit neemt immers toe, ruimte wordt schaarser en we zijn in steeds grotere mate afhankelijk van elkaars netten en data. Tegelijkertijd neemt het belang van vitale infrastructuur toe. Hoe werken we samen aan integrale opgaven als bereikbaarheid, een gezonde en duurzame leefomgeving en beschikbaarheid van infrastructuur? Ook de snelheid waarmee technologische innovaties plaatsvinden is vele malen hoger dan de omloopsnelheid van onze infrastructuur. Hoe kunnen we hier flexibel op inspelen, zonder in te leveren op weerbaarheid?
 
Op donderdag 26 mei gaan de partners van NGinfra (Rijkswaterstaat, ProRail, Alliander, Havenbedrijf Rotterdam, Schiphol Group en Vitens) samen met overheden en marktpartijen op zoek naar de antwoorden. Dat doen we onder leiding van dagvoorzitter Andrea van Pol in interactieve werksessies en met inspirerende keynotes Mark Frequin (DG Bereikbaarheid) en Hendrik Blokhuis (CTO Cisco). 

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN

Kijk op de website van NGinfra voor meer informatie over het programma en mogelijkheid tot aanmelden. 

NGinfra is gevestigd op De Bouwcampus.