Kennisnetwerk CiB-World op de Bouwcampus

Kennisnetwerk CiB-World op de Bouwcampus

Het CIB stimuleert internationale samenwerking op het gebied van onderzoek en innovatie in de bouw en bevordert zo, wereldwijd, vernieuwing in de bouw. “De samenwerking opzoeken met andere partijen binnen De Bouwcampus is een logische volgende stap”, aldus CIB-directeur Wim Bakens.

Geplaatst: 17 maart 2015

Deel deze pagina

Het CIB is zich sinds de oprichting in 1953 uitgegroeid tot een wereldwijd netwerk dat bestaat uit meer dan 5000 experts, afkomstig uit zo’n 500 organisaties (leden), met een onderzoeks-, universitaire, industriële of overheidsachtergrond. Zij werken samen aan allerlei activiteiten om de bouw te stimuleren en vernieuwen.

Werkwijze CIB

De leden van het CIB ontmoeten elkaar – zowel digitaal als face to face – in thematische werkgroepen (commissions). Zo’n commission is een wereldwijd netwerk van experts binnen een concreet, afgebakend onderzoeksgebied. Leden komen regelmatig bij elkaar en profiteren zo van elkaars expertise. Ze werken samen in internationale projecten en wisselen informatie uit. Gefaciliteerd door het CIB organiseren ze conferenties en brengen ze publicaties uit. Het CIB maakt deze gratis publicaties toegankelijk via de eigen website en via de internationale database ICONDA. Om de kennis die het internationale netwerk genereert verder te verspreiden, publiceert het CIB bovendien regelmatig webinars met internationale sprekers.

Het secretariaat dat naar De Bouwcampus verhuist staat onder leiding van directeur Wim Bakens. “Onze intrek in De Bouwcampus is een mooie kans om banden aan te halen met diverse andere organisaties die gericht zijn op vernieuwing en verbetering van de bouw”, aldus Bakens.

Kijk voor meer informatie op de website van CIB World.