InfraTech Innovatieprijs 2017

InfraTech Innovatieprijs 2017

De InfraTech Innovatieprijs 2017 wordt georganiseerd door Bouwend Nederland en De Bouwcampus. Met de InfraTech Innovatieprijs worden organisaties en studenten uitgedaagd om de gebaande paden te verlaten, hun creativiteit en kennis op het gebied van infrastructuur de vrije loop te laten en met slimme oplossingen te komen. 

Geplaatst: 11 juli 2016

Deel deze pagina

De Nederlandse infrasector wordt wereldwijd beschouwd als één van de meest innovatieve. Maar de ontwikkelingen in de infrabranche volgen elkaar in snel tempo op: "De toekomst vraagt niet alleen om méér infrastructuur, maar vooral om slimmere infrastructuur” dat verklaarde Minister Schultz van Haegen tijdens de vorige editie van InfraTech.

Elke editie roept InfraTech de sector op om baanbrekende ideeën te lanceren voor de aanleg en het onderhoud van infrastructuur in de breedste zin van het woord. Ook tijdens InfraTech 2017 zal de InfraTech Innovatieprijs worden uitgereikt. Het bedrijfsleven, overheden, kennisinstellingen maar ook particulieren kunnen meedingen naar de prijs. 

Voor de InfraTech Innovatieprijs 2017 zijn de categorieën naar twee teruggebracht: 

  • Product innovatie
  • Project innovatie

INFRAINNOVATOR 2017

De winnaars van de InfraTech Innovatieprijs 2017 mogen zich een jaar lang InfraInnovator noemen. Daarnaast ontvangen zij een InfraTech promotiepakket ter waarde van € 2.500,- of € 500,- cash. De uitreiking van de prijs vindt plaats op de tweede beursdag van InfraTech, op woensdag 18 januari 2017.

DEELNEMEN AAN DE INFRATECH INNOVATIEPRIJS

Iedereen die wil meedingen naar de InfraTech Innovatieprijs 2017 kan zich vóór 30 september 2016 aanmelden via het inschrijfformulier. De inzendingen dienen uiterlijk 24 oktober 2016 bij de organisatie binnen te zijn. Lees het reglement en retourneer het inschrijfformulier tijdig naar innovatieprijs@infratech.nl

CRITERIA INFRATECH INNOVATIEPRIJS 2017 

De jury zal alle inzendingen aan de hand van vastgestelde criteria die in het reglement zijn vastgelegd en per categorie beoordelen. De inzendingen worden beoordeeld op het vernieuwende karakter, maatschappelijk nut, creatief gebruik van tijd, geld en middelen en 'slim verbinden’. 

PITCH

Op 8 december 2016 zullen de genomineerden worden uitgedaagd om hun inzending persoonlijk te pitchen op De Bouwcampus voor de jury, die de uiteindelijke winnaar zal kiezen.

De jury voor de InfraTech Innovatieprijs 2017 bestaat uit:  

  • Juryvoorzitter: Dhr. Maxime Verhagen - Voorzitter Bouwend Nederland
  • Dhr. Jan Hendrik Dronkers - Directeur-Generaal RWS (o.v.)
  • Mevrouw P. Verhoeven - Algemeen directeur Stadsontwikkeling Gemeente Rotterdam
  • Mevr. Annemieke Nijhof - CEO Tauw Group BV
  • Dhr. Tomas te Velde - Student TU Delft / Jonge Geesten®