Infra innovatie ideeën gezocht!

Infra innovatie ideeën gezocht!

De vakbeurs InfraTech stimuleert met de innovatieprijs innovatieve ideeën op het gebied van het bouwen, onderhouden, renoveren en verduurzamen van infrastructuur. Met infrastructuur in de breedste zin van het woord, denk hierbij aan vaarwegen, spoorwegen, kabels en leidingen, IT-infrastructuur, wegen, landuitbreidingen, industriële complexen, warmte transportleidingen, etc. Er zijn drie categorieën waar bedrijven, overheden of studenten zich voor kunnen inschrijven: Product innovatie, Proces innovatie en Vernieuwende samenwerking.

Aanmelden voor de InfraTech Innovatieprijs kan door het inschrijfformulier vóór 26 september 2018 in te vullen.

Geplaatst: 13 augustus 2018

Deel deze pagina

Flyer Innovatieprijs

Flyer Innovatieprijs 2019 - klik op de afbeelding om te vergroten. 

Future proof

Het thema van InfraTech 2019 is Future Proof. En dat betekent openstaan voor nieuwe vaardigheden. Luisteren naar een nieuwe generatie techneuten. InfraTech doet dat met de Innovatieprijs. Iedere twee jaar strijden meer dan 50 inzenders om deze titel, waarbij de trend in de afgelopen jaren laat zien dat opdrachtgevers en opdrachtnemers steeds vaker samen optrekken. Twee jaar geleden waren het een gigantisch dijkversterkingsproject en een slimme spoorverbetering die met de eer streken. Wordt het dit keer de Noord-Zuidlijn, de Afsluitdijk, de Koning Willem Alexandertunnel of wellicht de communicerende verkeerslichten?

Maatschappelijke behoefte

Juryvoorzitter Maxime Verhagen over de InfraTech Innovatieprijs: “Iedere editie zijn er meer inzendingen. Dat zegt iets over het innovatieve karakter van de sector. De kwaliteit van de inzendingen is daarbij onverminderd hoog en laten een aantal trends zien, zoals de toenemende digitalisering in de infrasector, hergebruik van wat vroeger afval was en oplossingen voor (tijdelijke) waterberging/-infiltratie in straten. Mooi om te zien is ook dat er in steeds meer inzendingen wordt geredeneerd vanuit maatschappelijke behoefte in plaats van de techniek.”

Speciale galerij

De winnaars van de InfraTech Innovatieprijs 2019 mogen zich een twee jaar lang Infra-Innovator noemen. Daarnaast ontvangen zij een InfraTech promotiepakket ter waarde van € 2.500,- of € 500,- cash. Alle inzendingen zijn tijdens InfraTech 2019 te zien in een speciale galerij op de beursvloer. Elke inzending bevat een toelichting over bijvoorbeeld het maatschappelijk en/of praktisch probleem waar de innovatie een oplossing voor biedt, wat de verdiencapaciteit is van de innovatie qua tijd/geld/materiaalbesparing e.d. en met wie de innovatie tot stand kan komen (indien het nog niet toegepast wordt).

Cobouw Publieksprijs

Behalve de vakprijs, zal in 2019 ook de Cobouw Publieksprijs weer worden uitgereikt. Vanaf medio december kan het publiek alle inzendingen voor de InfraTech Innovatieprijs bekijken en eenmalig hun stem uitbrengen op hun favoriet via de website van Cobouw. De inzending met de meeste stemmen ontvangt de Cobouw Publieksprijs.

Winnaars 2017

In de categorie Product Innovatie waardeerde de jury in 2017 de Shimlift van BAM en Movares met de eerste prijs. De prijs voor de beste Project Innovatie ging naar het dijkverbeteringsproject Project Kis van Waterschap Rivierenland, Mourik en BESIX.

Inschrijving

Je kunt je product-, procesinnovatie of een vernieuwende samenwerking vóór 26 september 2018 aanmelden via het inschrijfformulier. Daarna heb je tot 12 oktober de tijd om je innovatie in te dienen.

In november en december zijn worden alle genomineerde ideeën op De Bouwcampus tentoongesteld. Op 7 december pitchen de genomineerden hier ook voor de vakjury. De bekendmaking van de winnaars vindt plaats op 16 januari 2019 tijdens InfraTech 2019 in Rotterdam Ahoy.

Meer weten? 

Op de website van InfraTech  vind je het reglement en alle aanvullende informatie voor je inschrijving.

De Bouwcampus is, samen met Bouwend Nederland en CROW, strategisch partner van InfraTech. Als strategisch partner leveren wij een actieve bijdrage aan het beursprogramma van InfraTech en vanuit onze expertise en netwerk denken wij mee over de verdere ontwikkeling van de beurs.