• Start
  • Nieuws
  • Hoogheemraadschap van Delfland nieuwe partner De Bouwcampus

Hoogheemraadschap van Delfland nieuwe partner De Bouwcampus

Hoogheemraadschap van Delfland nieuwe partner De Bouwcampus

Kennis delen en nieuwe manieren van samenwerkingen stimuleren binnen de (water)bouwsector. Dat is het doel van het partnership dat woensdag 29 maart werd gesloten tussen het Hoogheemraadschap van Delfland en De Bouwcampus in Delft. Majorie Jans (manager Stichting De Bouwcampus) en Jelle Visser (hoofd Projectmanagementbureau Delfland) tekenden de overeenkomst. Delfland is het eerste waterschap in het partnernetwerk van De Bouwcampus.  

Geplaatst: 31 maart 2017

Deel deze pagina

De Bouwcampus in Delft is dé ontmoetingsplaats waar partijen samen innovatieve oplossingen creëren voor vraagstukken op het gebied van leven, wonen en werken. Het is een netwerk dat partijen in de gehele bouwsector met elkaar verbindt en coalities vormt rondom maatschappelijke vraagstukken. Met het partnership dat Delfland tekende, wil Delfland bijdragen aan innovatie en nieuwe manieren van samenwerken binnen de sector.

Net als veel andere partijen staat Hoogheemraadschap van Delfland voor een forse opgave die niet meer op de traditionele manier op te lossen is. Het gebied waarin zij opereren is te complex om het alleen op te lossen, samenwerken wordt steeds belangrijker. Alles wat op De Bouwcampus gebeurt, is open en transparant. Er wordt samengewerkt op basis van gelijkwaardigheid waarbij je op een laagdrempelige manier, en op een neutrale plek, met partijen in gesprek kunt. Joost de Haan van de afdeling Strategie & Innovatie van Delfland. 'We maken steeds vaker gebruik van vernieuwende ideeën en expertises van studenten en specialisten, ook uit de bouwsector. En andersom: we hebben veel technische kennis in huis en willen die kennis met andere partijen delen. Doordat we nu partner zijn van de Bouwcampus, kunnen we ook hier het gesprek aan over ruimtelijke opgaven zoals klimaatadaptieve oplossingen in stedelijk gebied. Daar worden we allemaal slimmer van.'

De aansluiting van Hoogheemraadschap van Delfland aan het partnernetwerk is fantastisch. Vanuit dit netwerk dragen zij bij aan de grote maatschappelijke opgaves die veelal sector overschrijdend zijn. 

Ondertekening Hoogheemraadschap Delfland  Ondertekening Hoogheemraadschap Delfland 3