Werkconferentie De Bouwcampus

Werkconferentie De Bouwcampus

Speciaal voor de partners van De Bouwcampus organiseren wij op dinsdag 16 april een werkconferentie. Het onderwerp dat centraal staat, is samenwerking tussen aanbieders van innovatieve oplossingen en (potentiële) kopers of opdrachtgevers. Kan dit de ontwikkeling en grootschalige toepassing van innovatie stimuleren? PIANOo, de Provincie Noord-Holland en het Netwerk Conceptueel Bouwen schetsen de theorie en geven voorbeelden uit de praktijk. Daarna gaan ervaringsdeskundigen en partners van De Bouwcampus met dit vraagstuk aan de slag. 

Datum evenement: 16 april 2019

Deel deze pagina

PROGRAMMA 

15:30 uur: Ontvangst met koffie en thee 

16:00 uur:  Opening door dagvoorzitter René Vrugt 

16:10 uur:    Presentaties 
 - Floris den Boer, PIANOo, Specialist op het gebied van innovatie en aanbesteding
Mogelijkheden voor publieke en private opdrachtgevers om samen te werken op het gebied van aanbesteding en inkopen met voorbeelden uit de praktijk. 

- Marco Hofman, Provincie Noord-Holland, Programmamanager Infra
Samenwerking tussen opdrachtgevers in het stimuleren van innovatie bij bruggen. 

- Pieter Huijbregts, Netwerk Conceptueel Bouwen –Alliantie op het gebied van woningbouw: de Bouwstroom
Het Netwerk Conceptueel Bouwen en Aedes werken aan een alliantie. De Bouwstroom is de werknaam van die alliantie. De deelnemers maken met elkaar afspraken over Orde (afstemming vraag en aanbod en standaardisatie in het transactieproces), Rust (continuïteit in de productie en afstemming in planning), Richting (in de productvernieuwing) en Voorspelbaarheid (in de groei van de stroom  nieuwbouwprojecten). 

17:15 uur:    Werksessie: twee rondes van een half uur 

  1. Samenwerking tussen aanbieders en opdrachtgevers  
    Wat zijn de mogelijkheden? Hoe werkt dat in de praktijk? Waarom gebeurt dat soms wel en vaak niet? Wat zijn de voor- en nadelen? Kunnen publieke opdrachtgevers leren van private opdrachtgevers? Zijn er concrete voorbeelden te noemen waarvoor dergelijke samenwerking gewenst is? Welke rol kan De Bouwcampus spelen? 
  1. Samenwerking tussen opdrachtgevers 
    Een kans of bedreiging voor de aanbieders? Wat zijn voor- en nadelen voor opdrachtgevers? Wat zijn de mogelijkheden? Hoe werkt dat in de praktijk? Kunnen publieke en private opdrachtgevers leren van elkaar of zelfs samenwerken op het gebied van inkopen? Zijn er concrete voorbeelden te noemen waarvoor dergelijke samenwerking gewenst is? Welke rol kan De Bouwcampus spelen? 

18:15 uur:    Plenaire afsluiting 
Terugkoppeling uit de werksessies en benoemen van gewenste initiatieven die De Bouwcampus kan ondersteunen.  

18:30 uur:    Borrel 

AANMELDEN
Partners van De Bouwcampus kunnen zich aanmelden via info@debouwcampus.nl met vermelding van ‘aanmelden werkconferentie 16 april’ en contactinformatie. 

LOCATIE
De Bouwcampus, Van der Burghweg 1 in Delft

Komende activiteiten