Heel Holland Herbestemt

Heel Holland Herbestemt

Procap bestaat 20 jaar. In die tijd heeft Procap aan veel mooie projecten mogen werken en kennisgemaakt met een groot aantal leuke en inspirerende opdrachtgevers. In 20 jaar is er veel veranderd, ook op het gebied van de ontwikkeling van gebieden en gebouwen. Steeds vaker zijn herontwikkeling, herbestemming en hergebruik dé manier om de duurzame ontwikkeling van gebieden en gebouwen op gang te krijgen. En dat levert interessante samenwerkingen op. De Pastoe fabriek op Rotsoord waarin Procap kantoor houdt, is al een mooi voorbeeld.

Geplaatst: 22 april 2016

Deel deze pagina

Rolverdeling

Deze samenwerkingen leveren ook vragen op. Welke stakeholders zijn er te onderscheiden in deze projecten? Wie neemt het initiatief? Wordt het top-down geregeld of begint het succes juist bottom-up? En niet onbelangrijk: hoe zit het met de financiering, de exploitatie en het onderhoud van herontwikkelingen? Wie heeft welke rol en wat is de (gewenste) rol van de overheid bij herbestemming en hergebruik? Allemaal vragen die leven binnen herbestemmingsopgaven.

Vier invalshoeken

Procap organiseert in samenwerking met PPS Netwerk Nederland op 27 mei een symposium over dit onderwerp. Vanuit de vier belangrijkste invalshoeken; de gebruiker, de markt, de financier én (de rol van) de lokale overheid benaderen we dit onderwerp en gaan we het gesprek met elkaar aan over projecten die door herbestemming het begin werden van iets nieuws.Helma Born Procap

Sprekers tijdens het symposium

  • Paulus Jansen, wethouder gemeente Utrecht
  • Margaret Zeeman, oud-directeur Jutphaas Wonen uit Nieuwegein en ambassadrice van het experteam transformatie (RVO).
  • Siemen Cox van RotterZwam/BlueCity010
  • Helma Born (foto rechts), directeur van Procap en programmadirecteur van de MCD-opleiding. De rol van financier wordt nog nader ingevuld

Het symposium vindt plaats op 27 mei in Utrecht op een nader te noemen locatie. Het voorlopige programma start om 12:00 uur en wordt afgesloten met een borrel om 16:30 uur. 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en meld je nu alvast aan via deze link.

Procap

 Procap is partner van De Bouwcampus.