• Start
  • Nieuws
  • Gemeente Alkmaar en aannemers tekenen samenwerkingsconvenant

Gemeente Alkmaar en aannemers tekenen samenwerkingsconvenant

Gemeente Alkmaar en aannemers tekenen samenwerkingsconvenant

Gemeente Alkmaar en regionale aannemers slaan de handen ineen om tot betere prestaties te komen voor burgers en bedrijven. Wethouder bereikbaarheid Jan Nagengast (CDA),  Cees Uiterwijk-Winkel (GP Groot), Timon Pouwels (van der Bult), Ed de Waal (Schot Infra) en Gertjan de Waard (Stadswerk072) tekenden het samenwerkingsconvenant bij de start van de werkzaamheden aan de N.G. Piersonstraat in december.

Geplaatst: 06 januari 2017

Deel deze pagina

Wethouder Nagengast: ‘Ervoor zorgen dat tijdens een verbouwing een gebied zo veilig mogelijk en zo veel mogelijk bereikbaar blijft voor burgers en bedrijven, daar hebben we al veel ervaring mee. Door nog nauwer samen te werken met Stadswerk 072, maar ook met de betrokken aannemers kunnen we ervoor zorgen dat we nog efficiënter gaan samenwerken. Dat zorgt voor minder overlast en minder verspilling tijdens een verbouwing aan de wegen of andere infrastructuur in Alkmaar. Samen werken we zo aan een mooie gemeente’

Open convenant aanpak

De overeenkomst is een voorbeeld van de Open convenant aanpak. Dit is een nieuwe manier van samenwerken bedacht door MKB-aannemers die in de stichting Rondom GWW zitten. Ze werken samen met MKB-Infra (werkgeversorganisatie) en worden ondersteund door Building Changes en SBRCURnet (kennisinstituten en partners van De Bouwcampus).

De aanpak is gebaseerd op een open gesprek tussen de gemeente en de aannemers, met als doel te komen tot een betere en efficiënte samenwerking. Daarbij zijn de belangrijkste doelen, verspillingen terugdringen en hinder voor burgers en bedrijven verminderen in het onderhoud van de wegen en andere infrastructuur.