• Start
  • Nieuws
  • Gehele bouwsector bijeen tijdens inspirerende lancering van De Bouwcampus

Gehele bouwsector bijeen tijdens inspirerende lancering van De Bouwcampus

Gehele bouwsector bijeen tijdens inspirerende lancering van De Bouwcampus

De Bouwcampus beleefde gisteren de officiële lancering met ruim 400 genodigden uit de gehele bouwsector. Het thema van dit lanceringsevent was De Volgende Verdieping, net zoals de strategische route die De Bouwcampus voor de komende periode neemt. De Bouwcampus is een ontmoetingsplaats in Delft waar partijen samen innovatieve oplossingen creëren voor vraagstukken op het gebied van leven, wonen en werken. 

Geplaatst: 13 januari 2016

Deel deze pagina

Prikkelend programma

Genodigden van de lancering kregen al vanaf de vroege ochtend de mogelijkheid om diverse sessies, georganiseerd door de bewoners van De Bouwcampus, bij te wonen. Een programma tot aan de avond vol verrassende presentaties, workshops, seminars en interactie. Zo inspireerde iedereen uit de diverse segmenten van de branche elkaar. Exact de missie van De Bouwcampus: elkaar op voorsprong zetten, en samen sneller, kwalitatiever en doelgerichter innoveren. 

Van kennis naar innovatie

Een van de eerste concrete stappen naar De Volgende Verdieping is de Themakaart Bouw, die tijdens de lancering werd overhandigd aan de minister Blok van Wonen & Rijksdienst en minister Schultz van Haegen van Infrastructuur & Milieu. Themakaart Bouw is het resultaat van intensieve denksessies over de belangrijkste technologische innovaties en de maatschappelijke veranderingen die de bouwsector kan verwachten. Vanuit de gezamenlijke denkkracht van meer dan vijftig opdrachtgevers, opdrachtnemers en kennisinstellingen, wijst Themakaart Bouw op de belangrijkste thema’s en de praktische innovaties die hiervoor vereist zijn. Tijdens het officiële lanceringsmoment werd de themakaart overhandigd aan beide ministers. Ook ondertekenden zij, evenals een groot aantal belanghebbenden, de Marktvisie en de Leidende Principes, onder toeziend oog van de hele sector. Dit betekent dat zij het nieuwe samenwerkingsmodel met bijbehorende gedragscodes helpen uitrollen.

01-Sfeerimpressie
02-Zaalimpressie
03-Overhandiging-Themakaart-Bouw
04-Overhandiging-Themakaart-Bouw
05-Minister-Blok-en-minister-Schultz
06-Overhandiging-Themakaart-Bouw
07-Overhandiging-Themakaart-Bouw
08-Themakaart-Bouw
09-Themakaart-Bouw
10-Blok deBruin Schultz
11-Blok
12-Blok
13-Blok
14-Schultz
15-Twittermoment-Schultz Blok
16-Marktvisie-en-leidende-principes
17-Marktvisie-en-leidende-principes
18-Marktvisie-en-leidende-principes
19-Officiele-lancering-van-De-Bouwcampus

 Fotograaf: Albert Bos, Rijkswaterstaat


Wilt u meer foto's zien? Klik dan hier