Inspirerende line-up van de expositie

Inspirerende line-up van de expositie

Tijdens de lancering van De Bouwcampus heeft Building Changes in samenwerking met SBRCURnet een inspirerende expositie georganiseerd. Benieuwd naar wie er allemaal aanwezig waren?

Geplaatst: 22 januari 2016

Deel deze pagina

Luchtballon met camera toezicht
Contactpersoon: Pim Bertens
Website: www.columbus-aerialsolutions.nl
Promotie van een ballon met camara technologie als alternatief op de drone die door wetgeving beperkt is om boven binnenstedelijke gebieden te vliegen. De promotie heeft laten zien welke alternatieve mogenlijkheden er zijn op het gebied van toezicht en opnames vanuit de lucht.

Multifuntionele daken
Contactpersonen: Nico Heijmen (Building Changes) en Geert-Jan Verkade (SBRCURnet)
Websites: www.buildingchanges.nl en www.sbrcurnet.nl
Multifunctionele daken is een programma in het kader van een klimaatbestendige stad. Tijdens deze tentoonstelling was te zien dat een dak multifunctioneel kan zijn in: waterberging, opwekken van alternatieve energie, vergroening van binnensteden en recreatieve functies kan bezitten. Voor dit programma werken SBRCurnet en Building Changes samen binnen een kennispartnerproject. 

Certificeringen en trainingen
Contactpersonen: Bastiaan Benz (SKG-IKOB) en Nico Heijmen (Building Changes)
Websites: www.skg-ikob.nl en www.buildingchanges.nl
Informatie over kwaliteitcertificeringen en trainingen. Nieuw is de MVO certificering voor bedrijven en instellingen. Dit is een product van SKG-Ikob en Building Changes. 

Concept House Village
Contactpersonen: Floor van der Kemp (Concept House Village) en Nico Heijmen (Building Changes)
Websites: www.concepthousevillage.nl en www.buildingchanges.nl
Promotie van de prototype locatie voor gebouwen en living lab omgeving CHV 2.0 door ICDuBo, Building Changes, TU Delft en Hogeschool Rotterdam. De Mini Villa, CHIBB en Maskarade waren hierbij voorbeelden. De energie tafel liet zien welke objecten er zoal in de buitenruimte mogelijk zijn.

3D Printing 
Contactpersonen: Davy van Loon (Infinitytech-NL) en Nico Heijmen
Websites: www.infinitytech-nl.com en www.buildingchanges.nl
Infinity-Buildings demonstreerde het eerste 3D geprinte kozijnonderdeel en hiermee de nieuwe onderneming. Infinity-Buildings is een onderneming van Infinity Technology en Building Changes.

Green2B
Contactpersoon: Lizzy van Putte (Garden2B)
Website: www.garden2b.nl 
Een virtuele promotieomgeving waarbij buitenruimtes in 3D worden ontworpen. Uniek voor onder andere nieuwe en bestaande gebiedsontwikkelingen.

BIM Experience
Contactpersonen: Theo Ockhuijsen (BIMpuls), Nico Heijmen (Building Changes) en Jacqueline Meerkerk (BIMloket) 
Websites: www.bimpuls.nlwww.buildingchanges.nl en www.bimloket.nl
Tijdens de BIM Experience is gewerkt aan een real live project. Je kon ervaren hoe opdrachtgevers en opdrachteners uit de bouw en utiliteitsbouw, Grond-, Weg- en Waterbouw en de installatiesector samenwerken.

TNO
Contactpersoon: Egon Janssen (TNO & De Bouwcampus) 
Website: www.tno.nl
Informatiestand over levensduurverlenging van (natte) kunstwerken. 

Tunnelconcept
Contactpersonen: Koos Landers (Bovon) en René de Kwaadsteniet (Building Changes)
Websites: www.bovon.nl en www.buildingchanges.nl 
Bouwen volgens het BOVON-concept betekent: lagere kosten, duurzame bouw, korte projecttijden en minimale omgevingsbelasting tijdens de bouw. Een uniek tunnelgraaf concept.

CyBe Construction - 3Dbeton printen
Contactpersoon: Berry Hendriks (CyBe)
Website: www.CyBe.eu 
De ultieme droom van CyBe Construction is om de manier waarop we momenteel bouwen te veranderen. Dit betekent het veranderen van conventionele bouwmethoden naar nieuwe innovatieve methoden, zoals 3Dbeton printen. 

StoneCycling BV -  WasteBasedBrick
Contactpersoon: Jasper Brommet (StoneCycling)
Website: www.stonecycling.com
Het StoneCycling concept begon aanvankelijk aan de Design Academy in Eindhoven. Medeoprichter van het bedrijf, Tom van Soest, richtte zich tijdens zijn studie op het gebruik van het volledige potentieel van afval met als doel nieuwe bouwmaterialen te creëren. Met het gebruik van de afvalstoffen als uitgangspunt, begon hij afvalstoffen op verschillende manieren te slijpen, mengen en verwerken. Dit leidde tot verrassende resultaten die de grote potentiële waarde van afvalstoffen blootlegde.