• Start
  • Nieuws
  • De innovatiefste ideeën voor politiehuisvesting op een rij

De innovatiefste ideeën voor politiehuisvesting op een rij

De innovatiefste ideeën voor politiehuisvesting op een rij

Verplaatsbare cellenblokken. Een app waarmee je het klimaat op je werkplek regelt. Nieuw meubilair maken van ons oude papier. En razendsnel leegstaande winkelpanden ombouwen tot politieposten. Het kan allemaal. Dit bleek tijdens de innovatie challenge: een initiatief van de politie en Bouwend Nederland, gefaciliteerd door Next2Company en De Bouwcampus. In dit bericht lees je hoe de winnende ideeën toegepast worden in de praktijk.  

Alle ingezonden ideeën voor de innovatie challenge huisvestingsopgave politie zijn nu te bekijken in een digitaal Inspiratiemagazine.

Meer informatie over de Innovatie Challenge Huisvestingopgave Politie.

 

Geplaatst: 21 november 2018

Deel deze pagina

Achtergrond

Deze zomer organiseerde Bouwend Nederland samen met de politie en de Bouwcampus de innovatie challenge. We daagden de markt uit om mee te denken over politiehuisvesting in de toekomst. De politie vroeg om innovatieve bijdragen die de zichtbaarheid van en het vertrouwen in de politie vergoten. De ideeën moesten vernieuwend zijn, snel toepasbaar, klimaatbestendig, realistisch, energieneutraal en CO2 voetafdruk van de politie sterk verminderen.

Toegepast in de praktijk

Zesenzeventig organisaties deden mee aan de challenge. Drie winnaars gingen er met de hoofdprijs vandoor. Onder andere hun verhaal lees je terug in het Inspiratiemagazine. Maar, mooier dan dat is dat de winnende innovaties de kans krijgen om toegepast te worden in de politiepraktijk.

Vervolg met de winnaars:

  • Cubes in a Box is gekoppeld aan een traject bij de politie om innovatieve en creatieve workshopruimtes in te richten. Hier worden interieurelementen van de Cubes in a Box toegepast om de cubes uit te proberen in politiehuisvesting en om bij te dragen aan de ontwikkeling van de cubes.
  • The Next Agency heeft de politie ingezet bij een pilot om het nieuwe huisvestingsconcept in politiebureaus te testen, waarbij ook gekeken wordt naar de procesaanpak die Next Agency nastreeft.
  • De Modulaire Cellenblokken gaan een versnellingsstudio in om het idee een stap verder te brengen door een digitaal prototype te ontwikkelen.

‘We zijn benieuwd of de werkwijze van de innovatie challenge een manier is om de bouw verder te brengen. Het mooie is, dat we een eerste stap naar schaalgrootte maken. We kunnen kijken naar series projecten en daarvan leren. Een enorme kans om innovatie in de praktijk te brengen.’
Joep Rats, directeur Bouwend Nederland

‘De politie heeft een grote huisvestingopgave. Zowel qua omvang, als op het gebied van kwaliteit. Slim samenwerken met de juiste marktpartijen is belangrijk. Als we de handen ineen slaan - onder andere met de markt - kunnen we dingen veranderen’   
Louk Heijnders, voorzitter quality board politie    

Meer informatie over de Innovatie Challenge Huisvestingopgave Politie