• Start
  • Nieuws
  • ‘De bouw moet werken aan imago van vernieuwer’

‘De bouw moet werken aan imago van vernieuwer’

‘De bouw moet werken aan imago van vernieuwer’

De bouwvolumes mogen dit jaar dan opnieuw verder toenemen, de winstmarges zullen niet meteen omhoog schieten. Dat verwachten de topmannen van vier grote bouwconcerns, die door Cobouw gevraagd zijn hun licht te laten schijnen op 2017. 

Twee van deze topmannen zijn Rob van Wingerden (CEO Koninklijke BAM Groep en lid Algemeen Bestuur De Bouwcampus) en Job Dura (voorzitter Raad van Bestuur Dura Vermeer Groep). BAM en Dura Vermeer zijn beiden partner van stichting De Bouwcampus.

 

Geplaatst: 13 januari 2017

Deel deze pagina

In het interview met Cobouw laat Rob van Wingerden weten dat het goed zou zijn als er 'letterlijk en figuurlijk' meer ruimte komt om te innoveren en te experimenteren. 'Voor de bouw ligt de uitdaging in het opheffen van de versnippering. Het denken in silo’s vertraagt de ontwikkeling.' Hoe ziet hij de rol van De Bouwcampus in dit geheel?

 ‘De Bouwcampus biedt de bouwsector ruimte om te innoveren en te experimenteren. Een onafhankelijke plek waar partijen hun individuele belang kunnen loslaten en pre-concurrentieel met elkaar kunnen werken aan nieuwe vormen van samenwerking en aan innovatie. De Marktvisie is vorig jaar gelanceerd op De Bouwcampus en De Bouwagenda wordt vanuit De Bouwcampus aangestuurd. BAM ondersteunt om die reden De Bouwcampus als partner. Een organisatie en locatie als De Bouwcampus is nodig om de bouwsector te vernieuwen en daarmee het imago te verbeteren.’

Job Dura pleit in het interview met Cobouw voor veranderingen in de sector. Hij vindt De Bouwcampus een goede omgeving waar deze veranderingen tot stand kunnen komen.

'De Bouwcampus biedt een veilige, onafhankelijke omgeving waar de bouwsector kan werken aan vernieuwing en innovatie. Vernieuwing en innovatie is hard nodig om het imago van de bouwsector te verbeteren en de sector aantrekkelijk te houden om in te werken. De Bouwcampus monitort bij vernieuwingsopgaven of de Marktvisie voldoende in praktijk wordt gebracht. Om De Bouwcampus in al haar activiteiten te ondersteunen en veranderingen tot stand te brengen is Dura Vermeer partner van De Bouwcampus.'


Lees hier het volledige artikel van Cobouw.