• Start
  • Nieuws
  • Brainstorm op werkconferentie verrijkt Bouwagenda

Brainstorm op werkconferentie verrijkt Bouwagenda

Brainstorm op werkconferentie verrijkt Bouwagenda

Een paar honderd post-its met ideeën en inzichten van specialisten in en rond de bouwsector ter verrijking van De Bouwagenda. Dat is de oogst van de werkconferentie voor De Bouwagenda op 23 februari. Terwijl buiten een westerstorm raasde, woedde binnen op de bijeenkomst onder 200 enthousiaste deelnemers een brainstorm. Gericht op het klaarstomen van de sector voor de toekomst, inclusief concrete projecten voor de volgende kabinetsperiode.

Geplaatst: 24 februari 2017

Deel deze pagina

Ambitieus

De Bouwagenda is het door het kabinet-Rutte II geïnitieerde vernieuwingsprogramma voor de bouw en infra in de komende periode. Een ambitieus traject, vertaald naar roadmaps op het gebied van wonen, infra en utiliteit, dat Nederland toekomstbestendig en duurzaam moet maken. Een Taskforce onder leiding van voormalig VNO-NCW-voorman Bernard Wientjes, met vooraanstaande vertegenwoordigers van bedrijven, overheid en wetenschap, stelt de agenda samen en voert hem uit, onder toezicht van een door de bouwsector breed gedragen ‘parlement’, de Bouwcoalitie. 

Gevoel van momentum

Op de bijeenkomst op 23 februari op De Bouwcampus in Delft, konden specialisten uit de achterban van de bij de Bouwcoalitie aangesloten partijen op het gebied van zaken als aanbesteding, financiering, scholing en verduurzaming hun steentje bijdragen aan de inhoud van De Bouwagenda. In drukbezochte workshops zowel in de ochtend als ’s middags werd ruimschoots gebruik gemaakt van die gelegenheid. Directeur Ben Spiering van het Programmabureau dat de Taskforce en de Bouwcoalitie ondersteunt, sprak achteraf van een 'zeer interactieve en energierijke bijeenkomst'. En met de verkiezingen voor de deur bij de deelnemers ook een gevoel van momentum.

Input

In de strakke planning voor het opstellen van De Bouwagenda gaat het Programmabureau nu aan de slag met verwerken van de input van de deelnemers in de roadmaps. Zodat de Taskforce de Bouwagenda voor 6 maart aan de Bouwcoalitie kan sturen en opdat deze eind maart kan worden aangeboden aan het (demissionaire) kabinet. 

Lees meer over De Bouwagenda in het co-creatielab