• Start
  • Nieuws
  • Aanwezigheid De Bouwcampus op de InfraTech2017

Aanwezigheid De Bouwcampus op de InfraTech2017

Aanwezigheid De Bouwcampus op de InfraTech2017

Van 17 tot en met 20 januari 2017 vindt de InfraTech2017 plaats in Ahoy Rotterdam. De Bouwcampus is als strategisch partner betrokken bij de InfraTech. Ook op de beursvloer is De Bouwcampus aanwezig. Waar kom je ons zoal tegen?

Geplaatst: 20 december 2016

Deel deze pagina

Veranderende samenwerking in de keten

Tijdens de InfraTech 2017 staan vier thema's centraal. De Bouwcampus is nauw betrokken bij de samenstelling van het programma rondom het thema ‘veranderende samenwerking in de keten’. Samenwerken doen we niet zomaar. Samenwerken doen we omdat de opgaven waar we voor staan complex zijn. Het doel van het kennisprogramma rondom dit thema is slim te leren verbinden. Aan de hand van mooie praktijkvoorbeelden worden er handvatten en succesfactoren aangereikt voor je eigen ‘next best step’ naar een effectievere samenwerking.

Op dinsdag tot en met donderdag worden beursbezoekers in de ochtend naar hun succesverhalen gevraagd door Thomas van Belzen van Cobouw. Tijdens het middagprogramma worden gesprekken gevoerd rondom succesvolle projecten. Moderator bij deze gesprekken is Majorie Jans van De Bouwcampus.

  • Dinsdag 17 januari, 15.00 - 16.00 uur op Plein NL over het project DOEN
  • Woensdag 18 januari, 13.30 - 14.15 uur op Rondom GWW plein over het project Biesbosch
  • Donderdag 19 januari,  13.30 - 14.30 uur op Gemeenteplein over het project Zuiderkruis

Op vrijdag is de prijsuitreiking van het Opdrachtgeversforum voor het project dat het beste volgens de Leidende Principes heeft gewerkt. Keynote-speaker is Eva Klein Schiphorst van het Opdrachtgeversforum. Zij is tevens bestuurslid van De Bouwcampus.
 

Bijeenkomst Stroomversnelling Bruggen

17 januari van 10-12 uur, Dock 4

Veel bruggen in ons land zijn toe aan vervanging of renovatie. Provincies, gemeenten, bouwers, adviseurs en kennisinstellingen werken op De Bouwcampus samen aan de bruggenopgave. Tijdens deze bijeenkomst hoor je welke stappen er de afgelopen maanden zijn gezet en wordt het concept innovatieprogramma gepresenteerd. Ook wordt er interactief gekeken hoe het programma versterkt kan worden.

Meld je aan voor de bijeenkomst Stroomversnelling Bruggen.
 

Bijeenkomst Evaluatie co-creatietraject  

20 januari van 10-12 uur, Dock 3

Aan de hand van het proces rondom Grip op de Maas wordt gekeken welke principes er nodig zijn om met elkaar tot co-creatie te komen op De Bouwcampus. Welk type opgave is geschikt voor een dergelijk proces en wat kan het opleveren? Wat maakt het interessant voor marktpartijen en kennisinstellingen om deel te nemen?

Aan de hand van de ervaringen die zijn opgedaan met de vervangingsopgave van de stuwen in de Maas worden tijdens deze bijeenkomst bovenstaande vragen beantwoord.

Meld je aan voor de bijeenkomst 'Evaluatie co-creatietraject'. 

InfraTech debat

Op woensdagmiddag 18 januari om 17.00 uur gaan de drie DG’s Bertholt Leeftink van het Ministerie van Economische Zaken, Jan Hendrik Dronkers van Rijkswaterstaat (IenM) en Jaap Uijlenbroek van het Rijksvastgoedbedrijf (BZK) met elkaar in debat over de kandsen die De Bouwagenda biedt, onder leiding van Roderik van Grieken. Dit InfraTech debat wordt georganiseerd door CROW. Locatie: Port 2.

 

Wil je de InfraTech bezoeken? Registreer je dan hier voor een gratis bezoek.