• Start
 • Nieuws
 • 76 inzendingen innovatie challenge huisvestingsopgave politie

76 inzendingen innovatie challenge huisvestingsopgave politie

76 inzendingen innovatie challenge huisvestingsopgave politie

Om een antwoord te bieden op de steeds snellere ontwikkelingen binnen het politiewerk zoekt de politie innovatieve idee├źn, concepten en oplossingen voor haar huisvesting. De politie heeft daarom de handen ineengeslagen met brancheorganisatie Bouwend Nederland en nam het initiatief tot een innovatie challenge. De Bouwcampus en Next2Company geven uitvoering aan dit initiatief. Op 1 mei sloot de inzendtermijn met maar liefst 76 inzendingen voor de toekomstige politiehuisvesting. Een brede afspiegeling van de markt heeft van zich laten horen: bouw- en installatiebedrijven, technologiebedrijven, toeleveranciers en architecten.    

Geplaatst: 08 mei 2018

Deel deze pagina

De komende weken gaat de jury de inzendingen bekijken. In de week van 21 mei worden de finalisten bekend gemaakt. Daarna volgt de Boostfase waarin de geselecteerde inzendingen verrijkt worden in samenwerking met de politie. Vervolgens sluiten we op 13 juni af met het Boostcamp event waarop de finalisten de kans krijgen om zichzelf te presenteren en de 3 beste inzendingen van de innovatie challenge bekend gemaakt worden. Tijdens het Boostcamp bekijken we hoe de oogst uit deze challenge van toepassing is voor vergelijkbare maatschappelijke (bouw)opgaven waar we in Nederland voor staan. Ook staan we stil bij wat voor condities nodig zijn om echt stappen te maken. Zowel binnen de opgave van de politie als breder in de markt.

Jury

De jury van de challenge bestaat uit externe experts en vertegenwoordigers van de politie. Zij zullen de inzendingen beoordelen op de toetsingscriteria vanuit een breed perspectief. Juryleden zijn:

 • Claudia Reiner, Lid Taskforce Bouwagenda en Vice-voorzitter Uneto-VNI
 • Peter Noordanus, Oud burgemeester Tilburg en oud CEO AM
 • Gerrit den Uyl, Directeur Politiedienstencentrum
 • Liesbeth Huyzer, Lid Korpsleiding Nationale Politie
 • Henk Homberg, Vice-voorzitter Bouwend Nederland
 • Ivo Lamers, Senior Strategist Innovation Van Berlo
 • Vanessa van den Berg en Femke Rongen, beiden operationeel expert politie (duo)
  Vanessa is werkzaam bij eenheid Den Haag en lid van BlueM /
  Femke is werkzaam bij Basisteam Maas en Leijgraaf

Meer informatie

Voor meer informatie over de innovatie challenge en het Boostcamp: zie www.DeBouwcampus.nl/innovatie-challenge-politie

PolitieBouwendNLDeBC