micro

Video: Toekomstige huisvesting politie

micro

De politie en Bouwend Nederland hebben gezamenlijk de handschoen opgepakt om te experimenteren met vormen om innovatie in huisvesting te versnellen. Daarvoor organiseren zij samen in 2018 een innovatie challenge rond de huisvestingsopgave van de politie. Dit traject wordt begeleid door Next2 en georganiseerd op De Bouwcampus. De innovatie challenge is een concrete manier om invulling te geven aan de ambities die geformuleerd zijn in de marktvisie politie.

Meedoen

Op dit moment is de innovatie challenge nog niet open voor aanmelding. Naar verwachting start de innovatie challenge februari 2018. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen de innovatie challenge? Meld je dan hier aan. 

Ongeldige invoer
Vul uw naam in
Vul uw e-mailadres in

LANCERING INNOVATIE CHALLENGE 6 FEBRUARI

Op dinsdag 6 februari 2018 starten we een nieuwe fase rond de huisvesting van de politie. Politie en marktpartijen lanceren de marktvisie die het afgelopen jaar is ontwikkeld. De middag is ook het startschot voor de innovatie challenge rond de huisvesting voor de politie van de toekomst. Zie hier voor meer informatie. Klik op de button hieronder om je direct in te schrijven. 

Inschrijven 6 februari

 • De challenge

  De innovatie challenge wordt begin 2018 gelanceerd, vanaf dat moment kun je je aanmelden voor de innovatie challenge en je concepten insturen. De deadline voor de inzendingen zal rond eind april 2018 zijn. Naar verwachting zal de jury alle inzendingen medio mei 2018 beoordelen en uiteindelijk een selectie maken van de beste concepten en ideeën. Deze finalisten krijgen de gelegenheid om hun concept te presenteren aan het team van de politie welke verantwoordelijk is voor de huisvesting.

  Waar moet je inzending over gaan?

  De kaders waarin de innovatie challenge zal plaatsvinden bestaat uit drie deelopgaven waarvoor oplossingen gevonden moeten worden. Je inzending dient te gaan over één of meer van deze opgaven:

  • Toekomstbestendige en herkenbare gebouwen
  • Toegankelijkheid en multifunctioneel publieksgebied
  • Flexibel faciliteren politiewerk van de toekomst

  Jury

  Een jury van experts en publieke opdrachtgevers kiest perspectiefrijke concepten uit. Op dit moment zijn er vier juryleden bekend. Met de verdere samenstelling van de jury zijn we nog bezig. 

  Claudia Reiner

  Claudia Reiner

  Lid Taskforce Bouwagenda
  Vice-voorzitter Uneto-VNI
  Directeur Caris & Reiner BV

  Peter Noordanus

  Peter Noordanus

  Oud burgemeester Tilburg en oud CEO AM

  Gerrit den Uyl

  Gerrit den Uyl

  Directeur Politiedienstencentrum

  Liesbeth Huyzer

  Liesbeth Huyzer

  Lid korpsleiding politie

  Henk Homberg

  Henk Homberg

  Vice-voorzitter Bouwend Nederland

  Ivo Lamers

  Ivo Lamers

  Senior Strategist Innovation
  Van Berlo

  Duo jurylid: Vanessa van den Berg en Femke Rongen

  Duo jurylid: Vanessa van den Berg en Femke Rongen

  Vanessa is werkzaam bij eenheid Den Haag en lid van BlueM /
  Femke is operationeel expert Basisteam Maas en Leijgraaf, politie

 • Actueel  Nieuwsbericht 16.01.18

  Terugblik Markt Evenement van de Innovatie Challenge

  Op donderdag 23 november vond het Markt Evenement van de Innovatie Challenge plaats op De Bouwcampus. Ruim 50 vertegenwoordigers uit de bouw, installatietechniek, technologie/ICT, huisvesting en de Politieorganisatie kwamen samen om het proces van de Innovatie Challenge aan te scherpen en tegelijk hun ideeën te delen voor innovaties in de politiehuisvesting van de toekomst. 
  Lees hier het verslag en bekijk hier de presentatie.  

  Evenement dinsdag, 06 februari 2018

  Aankondiging Lancering marktvisie huisvesting Politie en innovatie challenge

  Klik hier voor het agenda item.

 • Boostcamp

  Het Boostcamp event zal medio 2018 plaatsvinden. Zodra er meer informatie bekend is over dit event, kun je dat hier vinden.

 • De finalisten

  Het selecteren van de finalisten voor de innovatie challenge vindt medio mei 2018 plaats. Zodra deze groep finalisten bekend is kun je hen hier vinden en hun inzending bekijken.

 • FAQ

  Meer informatie vind je hier binnenkort.

 • Contact

  Heb je vragen over de innovatie challenge politie? Neem dan contact op via:

  Mail: info@debouwcampus.nl
  Telefoon: 015 2026070

 • Achtergrond

  De politie heeft in het najaar van 2016 gesprekken gevoerd met wetenschappers en publieke opdrachtgevers om in te gaan op de wijze waarop de politie haar huisvestingsopgave in de markt kan zetten. Vervolgens vonden marktconsultaties plaats om samen met marktpartijen, op basis van de marktvisie Rijkswaterstaat, een marktvisie politie te ontwikkelen en om input op te halen voor de marktstrategie. De laatste marktconsultatie heeft plaatsgevonden op 28 juni waarin de laatste input is opgehaald voor de marktvisie, en -strategie en bovendien richtingen zijn geopperd waarbinnen innovatie kan plaatsvinden ter inspiratie voor de marktstrategie en innovatie challenge.

  Aanleiding

  Naast de ontwikkeling van een marktvisie politie in samenwerking met marktpartijen is ook verbinding gezocht met de Bouwagenda. De Bouwagenda heeft tot doel om de bouwsector te versterken en oplossingen te bieden voor maatschappelijke uitdagingen. Een jaar geleden is in overleg met de korpsleiding het huisvestingsprogramma aangemeld voor de Bouwagenda. Daarna heeft een overleg plaatsgevonden tussen Louk Heijnders en Bouwend Nederland, waarin Bouwend Nederland de politie heeft gevraagd te kijken of een pre-concurrentiële innovatie challenge kansrijk is om innovatie in huisvesting te versnellen.

  Meer informatie over de herhuisvestingopgave van de Nationale Politie.

Contact

Heb je vragen over de innovatie challenge politie? Neem dan contact op via:

Mail: info@debouwcampus.nl
Telefoon: 015 2026070

Deel deze pagina