ZOOMinar: Circulaire Jongeren Challenge

ZOOMinar: Circulaire Jongeren Challenge

In Nederland staan we voor een aantal grote opgaven, waaronder in de Infrastructuur. Duizenden bruggen naderen het einde van hun levensduur, daar moeten we iets mee. Hoe past circulariteit in deze complexe opgave? Daarom dagen wij de Jonge Generatie uit in de challenge:

Kan de Van Brienenoordbrug een 2e leven krijgen als nieuwe trainingslocatie voor BMX en skateboarden richting de Olympische Spelen? Of zijn er nog andere mogelijkheden?

Download hier de flyer met meer informatie over de Circulaire Jongeren Challenge.

Datum evenement: 04 september 2020

Deel deze pagina


KICK-OFF

Op 30 juni jl. vond de kick-off plaats van de circulaire jongeren challenge. Hierbij is gestart met een inspirerend verhaal over circulair werken door John Vernooij, ceo van het afvalverwerkingsbedrijf OMRIN. Samenwerking in de keten, andere technologie, een beweging in gang zetten met de jonge generatie zijn door hem aangegeven als belangrijke elementen, die ook in deze circulaire jongeren challenge een plek hebben. Vanuit Rijkswaterstaat gaven Barbara van Offenbeek-Kuipers, senior adviseur implementatie circulaire economie, en Roy Stroeve, projectmanager Van Brienenoordbrug een toelichting over de challenge rondom hergebruik van de 2e boogbrug van de Van Brienenoordbrug. Hergebruik van zo’n grote brug is nieuw; zijn er mogelijkheden voor volledig hergebruik in eenzelfde of andere functie of van delen van de brug? Bij hergebruik zal met veel zaken rekening gehouden moeten worden zoals transport, staat van de brug, mogelijkheden van demontage, afmetingen, e.d. Daarom is het ook een challenge! In de Zoominars na de zomer zal telkens meer informatie volgen.

NA DE KICK-OFF

Vanaf nu kan je je inschrijven als deelnemer aan de Circulaire Jongeren Challenge. Vervolgens word je in vier zoominars meegenomen door de verschillende projectfasen waar je doorheen zal gaan:

Zoominar vrijdag 4 september 2020 (09:00 – 10:00): initiatief- en definitiefase
Zoominar vrijdag 18 september 2020 (09:00 – 10:00): ontwerpfase
Zoominar vrijdag 2 oktober 2020 (09:00 – 10:00): voorbereidings- en realisatiefase
Zoominar vrijdag 16 oktober 2020 (09:00 – 10:00): beheerfase

AANMELDEN

Klik hier om je aan te melden voor de Zoominars en de challenge

CONTACT

Heb je vragen? Neem dan contact op met Samantha Wicht via s.wicht@debouwcampus.nl

Komende activiteiten

 • donderdag, 27 augustus 2020
  Bij de Brugdialogen gaan we maandelijks met elkaar in gesprek, online, over een specifiek onderwerp, altijd i.v.m. bruggen.
 • donderdag, 27 augustus 2020
  De eerste sessie van het Transitietraject 'Emissieloos bouwen'
 • vrijdag, 04 september 2020
  De eerste van vier Zoominars over de Circulaire Jongeren Challenge
 • dinsdag, 22 september 2020
  Op dinsdag 22 september 2020 vindt de derde bijeenkomst van 'Industriële Woningbouw' plaats