Workshop Value Engineering

Workshop Value Engineering

In samenwerking met DACE (Dutch Association Cost Engineers) organiseert De Bouwcampus op donderdag 22 september van 16:00 tot 18:30 uur speciaal voor haar partners een workshop Value Engineering, gefaciliteerd door ervaren Value Engineers.

Value Engineering (VE) levert een enorme meerwaarde op het gebied van optimale scope ontwikkeling, kwaliteit, inzicht in risico’s en kosten en wordt toegepast bij o.a. RWS en ProRail in de verkenning bij grote projecten. Naast sublieme kwaliteitsverbetering levert het tijdig doorlopen van een VE-studie begrip en inzicht in eisen en belangen van alle betrokken stakeholders op. In de USA en Groot-Brittannië is Value Engineering bij wet verplicht gesteld voor projecten die gefinancierd worden met publieke middelen.

Datum evenement: 22 september 2016

Deel deze pagina

De Bouwcampus biedt een unieke kans om kennis te maken met autoriteiten op dit gebied en de methodiek samen te ervaren. Het geeft ook gelegenheid om te bedenken welke projecten in jouw organisatie geholpen kunnen zijn bij een VE-studie. Binnen ons partnernetwerk bevinden zich bureaus die zich in Value Engineering hebben gespecialiseerd waar we je graag mee in contact brengen.

Bekijk ter inspiratie alvast deze video, waarin o.a. Timme Hendrikse (Value Engineering Coördinator) vertelt over VE bij ProRail. Hij is ook een van de facilitators tijdens de workshop.

Datum en Tijd

Donderdag 22 september van 16.00 - 18.30 uur.

Meer informatie

De Bouwcampus organiseert deze workshop voor haar partners. Deelname aan de workshop vindt plaats op persoonlijke uitnodiging. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anneke Witte via a.witte@debouwcampus.nl.

Komende activiteiten