• Start
  • Agenda
  • Verkenningsgesprek Binnenstedelijke rioolvervanging i.c.m. de energietransitie

Verkenningsgesprek Binnenstedelijke rioolvervanging i.c.m. de energietransitie

Verkenningsgesprek Binnenstedelijke rioolvervanging i.c.m. de energietransitie

De energietransitie, de klimaatverandering en het sluiten van grondstof cirkels vragen om een nieuwe, samenhangende, andere (semi)publieke infrastructuur. De hypothese is dat als je alle bestaand publieke infrastructuur in een gecoördineerde slag zou vervangen je: innovatie aanjaagt, maatschappelijke kosten reduceert, flexibiliteit van het systeem vergroot, de transities versnelt. Daarvoor is het nodig de inframix van de toekomst te bepalen, een overgangsstrategie te formuleren. Zo creëer je een platform waarop bedrijven kunnen excelleren en concurreren. Het vraagt in de initiële fase om een zelden vertoonde eendrachtige samenwerking van bouwbedrijven, ingenieursbureaus, kennisinstituten, infraproviders en toeleveranciers. 

Datum evenement: 15 februari 2018

Deel deze pagina

Tijdens het verkenningsgesprek gaan we hierover met elkaar in gesprek, om een begin te maken met het ontwikkelen van nieuwe, toekomstbestendige systemen waar nieuwe business cases uit voort zullen komen.

Meer informatie

Het verkenningsgesprek vindt plaats op donderdag 15 februari van 16:00 tot 18:30 uur op De Bouwcampus, en is bedoeld voor partners van De Bouwcampus. 

Heb jij ook een thema dat je bezighoudt en waar je graag over wilt sparren met verschillende organisaties uit het partnernetwerk? Neem dan contact met ons op via info@debouwcampus.nl of 015 20 26 070 voor de mogelijkheden van een verkenningsgesprek op De Bouwcampus.

Komende activiteiten