Verkenningsbijeenkomst 'Hout in hoogbouw'

Verkenningsbijeenkomst 'Hout in hoogbouw'

De Bouwcampus organiseert een verkenningsbijeenkomst over de toepassing van hout in hoogbouw. Heb jij hierover een succeservaring of juist helemaal niet? We zijn erg benieuwd naar de expertise en ervaring die er is. En vooral naar de problemen en uitdagingen die ervaren worden. De Bouwcampus is bezig om een traject te organiseren rondom dit thema. Op 24 juni organiseren wij een online verkenningsbijeenkomst via ZOOM

DIRECT AANMELDEN

Datum evenement: 24 juni 2020

Deel deze pagina

De bijeenkomst

Op dit moment zijn we als team bezig het traject over gebruik van hout in hoogbouw in B&U vorm te geven. Daarvoor voeren we gesprekken met verschillende betrokken en kundige partijen. Maar we willen breed starten en géén vragen of partijen vergeten. Vandaar deze bijeenkomst met ontwikkelaars, architecten, bouwers, constructeurs en producenten.

Tijdens de bijeenkomst zal Fokke van Dijk (architect van het Rijksvastgoedbedrijf) een presentatie geven over het project Monarch IV. Dit hoogbouwproject van het RVB zal in hout worden uitgevoerd. Daarnaast hebben we enkele co-sprekers die kort hun visie en ervaring in houthoogbouw zullen delen. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek over het thema.

Hoe hout een kleine rol speelt

Hout wordt in verschillende bouwsectoren als kansrijk materiaal gezien. De materialisatie van hout in hoogbouw leverde een aantal iconische projecten in Nederland op. Andere projecten strandden. Hout doet mee, maar we moeten nog veel leren.

Het gebruik van hout kan aantrekkelijk zijn. Waar zit de winst en hoe kan deze optimaal worden benut? Hout is circulair, kan snel worden gebouwd zonder veel emissies. Maar er zijn ook nadelen en vooroordelen. Wat is daarvan waar? En tegen welke bezwaren loop je aan als ontwikkelaar of projectteam?

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden.

Meer informatie

Kan je niet bij deze verkenningsbijeenkomst zijn maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom dit traject? Of heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar Hans van 't Land via h.vantland@debouwcampus.nl.

Komende activiteiten