Toekomstwaarde Vastgoed sessie 2

Toekomstwaarde Vastgoed sessie 2

Meld je nu aan voor de bijeenkomst ‘Toekomstwaarde vastgoed’ en maak kennis met de publiek-privaat ontwikkelde methodiek ‘Gebouwen met toekomstwaarde’. Pas toe, draag bij aan de doorontwikkeling en help mee om tot een breed gedragen standaard te komen voor alle partijen in de vastgoedketen.

Op vrijdag 5 juni vond de eerste bijeenkomst plaats. Wegens grote belangstelling is besloten om op vrijdag 19 juni een tweede bijeenkomst te organiseren. Wees er snel bij want er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar! 

Datum evenement: 19 juni 2020

Deel deze pagina

Regelmatig steekt de vraag op: hoe kan dit gebouw in een tweede of derde leven rendabel worden? En hoe combineren we dat met verdere verduurzaming al dan niet via een circulaire economie. De duurzaamheid en toekomstwaarde van een gebouw nemen toe als een gebouw eenvoudiger en beter aan te passen is voor ander gebruik, ook wel adaptief of aanpassingsvermogen genoemd. Daarvoor is een methodiek ontwikkeld die afgelopen jaar is gevalideerd. 

Portefeuilleclassificatie, criteriaset en rendabele methode

Prof.dr.ir. Marleen Hermans heeft voor de ontwikkeling van deze methodiek alle onderzoeken over dit onderwerp in de voorgaande 20 jaar geanalyseerd. Zij heeft ruim 200 indicatoren vastgesteld die invloed hebben op de toekomstwaarde van gebouwen. Tijdens validatie van de methodiek ‘Gebouwen met toekomstwaarde’ zijn de keyperforming indicatoren, oftewel de belangrijkste voorspellende indicatoren vastgesteld. Zo maak je aantoonbaar rendabele afwegingen en bereik je toekomstbestendige gebouwen.

De methodiek kent 3 toepassingsgebieden.
1.Een basisinstrument om portefeuilles te classificeren,
2.Een criteriaset voor adaptiefvermogen bij nieuwbouw, en
3.Een methode om bestaande gebouwen rendabel om te zetten naar woningen.

En dit alles in relatie tot duurzaamheidsmaatregelen en een circulaire economie.

De spreker

Marleen Hermans - Managing Partner New Business Brink management/advies; Hoogleraar Publiek Opdrachtgeverschap in de Bouw, TU Delft; Commissaris bij Staedion

Programma

13.30 Welkom en introductie
13.45 uur Introductie en achtergrond Methodiek
14.15 uur Interactieve deelsessie: toepassing van de methodiek
15.00 uur plenaire verdieping op toepassingsgebieden
15.25 uur Afsluiting
15.30 uur Einde bijeenkomst

Aanmelden

Aanmelding verloopt via de website van NEVAP, klik hier om je aan te melden

Na aanmelding ontvang je een aanmeldlink.

Komende activiteiten