• Start
  • Agenda
  • Lancering Innovatieprogramma Stroomversnelling Bruggen

Lancering Innovatieprogramma Stroomversnelling Bruggen

Lancering Innovatieprogramma Stroomversnelling Bruggen

LET OP! Deze bijeenkomst is niet op De Bouwcampus, maar in de Nieuwe Buitensociëteit Zwolle, Stationsplein 1 in Zwolle. 

Op dinsdag 20 juni is in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle de lancering van het Landelijk Innovatieprogramma Stroomversnelling Bruggen, georganiseerd door De Bouwcampus en platform WOW.

Datum evenement: 20 juni 2017

Deel deze pagina

Tijdens deze middag krijg je de kans om het Innovatieprogramma mede vorm te geven, nu en in de komende jaren. Dit doen we door aan de hand van concrete casussen gezamenlijk op zoek te gaan naar nieuwe oplossingen voor de grote vervangingsopgave waar we met elkaar voor staan. We brengen de problematiek verder in beeld, onderzoeken wat er op individueel en collectief niveau gedaan kan worden en verkennen methodieken en innovaties die ons hierbij kunnen helpen. 

Met zo'n 40.000 civieltechnische kunstwerken is Nederland een echt bruggenland. Veel van de bruggen zijn in de jaren ‘60 en ‘70 gebouwd en naderen nu het einde van hun levensduur. De vraag is hoe we met deze opgave omgaan, zowel bestuurlijk als technisch. Als we kennis delen en samen ontwikkelen, kunnen we sneller, duurzamer en tegen lagere kosten betere bruggen bouwen.

Datum en tijd: dinsdag 20 juni 2017, vanaf 12.00 uur
Locatie: Nieuwe Buitensociëteit, Stationsplein 1, 8011 CW Zwolle
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Doelgroep: de gehele keten, o.a. wegbeheerders, bouwers, adviseurs, bestuurders, ingenieursbureau’s
Kosten: geen

Programma 
Op 20 juni wordt het programma officieel gelanceerd en kun je je laten inspireren door een mix van bestuurlijke en technisch inhoudelijke lezingen over de vernieuwing in de bruggenbouw. Ook zijn er ateliersessies om direct innovaties te versnellen.

12.00 uur Ontvangst en lunch
12.30 uur Opening door dagvoorzitter Katja Oostendorp (De Bouwcampus)
12.40 uur Plenaire sessie met onder andere:

  • Lindy Molenkamp (provincie Overijssel): WHY van het innovatieprogramma
  • Koene Talsma: Bruggen in De Bouwagenda. Plaats van bruggenprogramma in totale aanpak Innovatie in de bouw
  • Paul Waarts (provincie Noord-Holland) en Egon Janssen (De Bouwcampus): WHAT and HOW Innovatieprogramma Stroomversnelling bruggen 

13.30 uur  Eerste ronde parallelle sessies. Keuze uit: Inzicht en overzicht op je areaal van cruciaal belang, door Donald Bezemer (DON Bureau); Urgentie bij wegbeheerder, door Kambiz Anaraki (gemeente Rotterdam); Proeftuin voor betonreparaties met langere levensduur, door Henk Jonkers (TU Delft); Optimaal benutten van bestaande bruggen en viaducten: SBRCUR 2661, door John van der Laarse (gemeente Rotterdam) en Anders samenwerken met project DOEN, door Joost Imhof (Rijkswaterstaat) en Hugo Kruk (Besix)

14.15 uur Tweede ronde parallelle sessies. Keuze uit: Hoe vermoeid zijn de dekplaten van de vallen in Zuid-Holland, door Peter Schoteldraaijer (provincie Zuid-Holland) en Joep Paulissen (TNO); Risicogestuurd areaalbeheer, door Joachim Verhey (RHDHV); Belasting op bruggen lokaal bepalen (meten en rekenen), door Provincie Overijssel; De sterkte van een brug aantonen met een belasting. Kan dat? Door Prof. Dick Hordijk (TU Delft).

14.45 uur Pauze

15.15 uur Derde ronde parallelle sessies. Keuze uit: Werkatelier LEGOliseren van beweegbare verkeersbruggen, door Paul Groot (EIB) en Katja Oostendorp (Bouwcampus); Hoogwaardige betonreparatietechnieken, door Jeroen Kruithof (TNO); Infra Innovatie Cafe Bruggen, door Reinier Trommel (Infra-Innovatie Netwerk); Atelier hergebruik van (onderdelen van) beweegbare bruggen, door Kodo Sektani, George Bitter en Simone de Rijke (Antea Group) en Ultra Hoge Sterke Beton, door Prof Dick. Hordijk (TU Delft) en Helmut Schulte (Hi-con)

16.15 uur In de stroomversnelling tijdens de borrel

17.00 uur Einde

Meer informatie en aanmelden 
Klik hier voor meer informatie over de workshops of meld je direct aan.

Het afgelopen jaar heeft het Innovatieprogramma Stroomversnelling Bruggen, bestaande uit een groep opdrachtnemers en opdrachtgevers, zich met dit vraagstuk beziggehouden. In het co-creatielab lees je meer over het traject van het afgelopen jaar.

Komende activiteiten