• Start
  • Agenda
  • Is een Energieneutraal concept eigenlijk wel betaalbaar?

Is een Energieneutraal concept eigenlijk wel betaalbaar?

Is een Energieneutraal concept eigenlijk wel betaalbaar?

Het Nul-op-de-Meter-idee is eenvoudig: gebruik kosten van energie als budget voor woningverbetering. Toch laat dat budget voor de meeste bouwbedrijven nog te wensen over. 
Nul op de Meter met garantie vereist goede conceptontwikkeling en die kosten verdien je niet terug op één project. Bovendien is de inkoop van alle componenten duurder dan gebruikelijk. Vervolgens moet ook monitoring en lange termijn service in de prijs verdisconteerd zijn.

Datum evenement: 13 december 2016

Deel deze pagina

In deze workshop verkennen we met kostprijs-analyse* én met nieuwe visie, waar de ruimte zit voor meer marge. Dit is een workshop voor algemeen en financieel directeuren van bouwbedrijven die al een energieneutraal / Nul op de Meter-concept hebben of daar mee beginnen.

*aan de hand van case: Nul op de Meter-concept van Van der Leij

Harm Boomsma van Inno-Experts is onze uitdager van dit namiddagprogramma. Harm Boomsma gebruikt zijn achtergrond  in zowel Industrieel Ontwerp (TU Delft) als Bedrijfskunde (RSM) om op ongebruikelijke manier naar verdienmodellen van huisvesting te kijken. 

De workshop-leiding is in handen van Claudia Laumans, werkzaam als innovatiemanager in de woningbouw bij ondermeer Building Transition en Vereniging Stroomversnelling.

MEER INFORMATIE

Deze workshop wordt genorganiseerd door SBRCURnet. Meer informatie over de workshop, zoals het programma, vind je op de website van SBRCURnet. Daar kun je je ook aanmelden voor de workshop. 

Komende activiteiten