• Start
 • Agenda
 • Dutch Coastline Challenge beleven op Innovation Expo

Dutch Coastline Challenge beleven op Innovation Expo

Dutch Coastline Challenge beleven op Innovation Expo

Innovaties verder brengen, doorbraken realiseren en daarmee bijdragen aan de maatschappelijke uitdagingen waar we in ons land en in de wereld voor staan. Dat is de ambitie van de Nederlandse overheid met de Innovation Expo 2018. Bedrijfsleven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden ontmoeten elkaar op 4 oktober 2018 in de RDM Onderzeebootloods in Rotterdam. Op de Innovation Expo zijn de mooiste innovaties met alle zintuigen te ervaren, waaronder die van de Dutch Coastline Challenge (DCC) Kom kustlijn innovaties beleven!

Datum evenement: 04 oktober 2018

Deel deze pagina

Dutch Coastline Challenge beleven

Want een beleving wordt het! Zo kunnen bezoekers de sociale, technische en procedurele innovaties van de Dutch Coastline Challenge aan den lijve ondervinden in een heus water- en duinlandschap. Een relaxed terras vormt de ontmoetingsplek waar we jou graag ontmoeten. Hier gaan we graag met je in gesprek over de DCC als beweging en hoe we daadwerkelijk tot innovaties in de bescherming van onze kust komen.

In het duinlandschap kom je verschillende initiatiefnemers tegen. Zo demonstreert Jan Kollen de werking van de Zandwindmolen; laat Maarten Jansen via een game zien wat klimaatverandering doet en wat het effect is van verschillende ingrepen hierop en vertelt René Boeters welke effecten het innovatie partnerschap beoogt.

Naast een bezoek aan onze prominente plek op de expovloer, kun je van 15.45 – 16.30 uur meedoen aan een korte, interactieve DCC-bijeenkomst. Hierin staat het verhaal van de DCC als beweging, als sociale innovatie centraal. Met de deelnemers verkennen we waar de uitdagingen voor de DCC liggen en halen we suggesties op hoe we daar mee om kunnen gaan.

​De sprong naar uitvoering

De DCC gaat een volgende fase in. We willen de sprong naar uitvoering maken. De sprong van pré-concurrentieel naar concurrentieel. Daar blijven wij de denk- en doekracht van Nederland bij nodig hebben. Doe mee!

Voor meer informatie 

Aanmelden

Aanmelden voor de Innovation Expo kan via onderstaande link:
Aanmelden Innovation Expo

innovation expo 2018

Komende activiteiten

 • vrijdag, 23 november 2018
  De Kerncoalitie van Roadmap 1 Bruggen & Sluizen wil dwarskrachten activeren mee te denken over deze roadmap
 • dinsdag, 27 november 2018
  De toekomst van de asfaltindustrie in verstedelijkte gebieden
 • dinsdag, 04 december 2018
  Tijdens de werkconferentie gaan partijen met verschillende achtergronden in co-creatie aan de slag met verschillende casussen
 • donderdag, 06 december 2018
  Bijeenkomst staat in het teken van het bij elkaar brengen van een groot aantal jong besturen/netwerken in en om de bouwsector
 • dinsdag, 11 december 2018
  Hoe kunnen we hoogwaardig wonen naast een beton- of asfaltcentrale?
 • maandag, 28 januari 2019
  Op 28 januari 2019 vindt de derde editie van het Bouwcampus Idee Diner plaats, exclusief voor partners van De Bouwcampus.
 • donderdag, 14 maart 2019
  Het 'parlement' van De Bouwagenda komt bij elkaar.
 • donderdag, 11 april 2019
  Conferentie
 • donderdag, 27 juni 2019
  Het 'parlement' van De Bouwagenda komt bij elkaar.
 • donderdag, 12 september 2019
  Het 'parlement' van De Bouwagenda komt bij elkaar.