Gouden Sleutel tot de Omgevingswet

Gouden Sleutel tot de Omgevingswet

Pionieren in de geest van de Omgevingswet

Niemand weet wat de toekomst ons brengt. Op het gebied van de Omgevingswet zijn nog veel dingen onduidelijk. Zelfs de invoeringsdatum wordt telkens verschoven. Sommige mensen wachten af, terwijl er ook allerlei pioniers stappen richting die toekomst zetten. Zij hebben al een sleutel naar de toekomst in handen. 

Tauw, Movares, gemeente Rotterdam en Rijkswaterstaat hebben de handen ineengeslagen om samen te leren over de geest van de Omgevingswet. Op 15 mei 2019 presenteren negen genomineerden hun ontdekkingen over het werken volgens de bedoeling van de nieuwe wet. Kom ook en bepaal mede wie de gouden sleutel verdient!

 

Datum evenement: 15 mei 2019

Deel deze pagina

Programma woensdag 15 mei

We gaan vanmiddag in dialoog met diverse stakeholders uit de projecten. We leren samen over de veranderende rol en taken in de bouwsector. Hoe benut je de wisdom of the crowd, zowel intern als extern? Wat laat je los en wat pak je juist op? Misschien heb jij zelf ook goede voorbeelden in jouw organisatie of heb je al bijzondere stappen gezet. Breng je kennis dan vooral in als onderdeel van onze publieksjury!  

14.30 uur          Ontvangst 

15.00 uur          Start van de ontdekkingsreis van het werken in de geest van de Omgevingswet

15.20 uur          De negen genomineerden vertellen welke gouden sleutel zij ontdekt hebben in hun project

16.20 uur          Ga in gesprek met de pioniers, breng jouw stem uit op je favoriete project en deel je eigen ervaringen

16.50 uur          Feedforward van de jury en ophalen van de diverse sleutels 

17.30 uur          Get further connected! Tijd voor een hapje en drankje!

Vakjury

De volgende personen zullen gezamenlijk, naast de publieksjury, beoordelen welk project in hun ogen de ‘Gouden Sleutel tot de Omgevingswet’ verdient:

  • Marc van Leeuwen, directeur Projectmanagement en Engineering Stadsontwikkeling gemeente Rotterdam (Juryvoorzitter)
  • Marco Zeeman, directeur netwerkontwikkeling Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid
  • Karin van den Brink, afdelingshoofd Stedelijke Transformatie Tauw
  • Annelies van Remmerden, regiodirecteur Zuidwest Movares
  • Laurens Schrijnen, directeur De Bouwcampus

De genomineerde projecten 

Elke organisatie heeft twee projecten uit zijn eigen werkomgeving genomineerd voor de Gouden Sleutel en er is een gezamenlijk project ingediend.

Bekijk de vlogs waarin de betrokkenen kort vertellen wat hun project inhoudt, hoe ze in de geest van de Omgevingswet gewerkt hebben, welke Gouden Sleutel zij ontdekt hebben en waar ze tegenaan liepen in het traject. Ook geven ze jou een tip hoe je zelf in de geest van de Omgevingswet kunt werken.

Komende activiteiten