• Start
 • Agenda
 • Geest uit de fles BOUWtalks met Boudewijn Revis

Geest uit de fles BOUWtalks met Boudewijn Revis

Geest uit de fles BOUWtalks met Boudewijn Revis

De coronacrisis laat zien hoe kwetsbaar, onzeker maar ook zelfbewust mensen zijn. Vooralsnog wordt er in de bouw zo veel mogelijk doorgewerkt. Dat is maar goed ook want de bouw heeft het de laatste tijd goed te verduren door de problematiek rond stikstof en PFAS. Tijdens de coronacrisis wil men blijven doorbouwen maar dat is niet meer vanzelfsprekend omdat het niet altijd meer mogelijk is. Er moeten hygiënische maatregelen genomen worden. Tijdens de geest uit de fles BOUWtalks laten wij ons inspireren door verschillende visies die er in de sector zijn. Daarna kun je In dialoog met haar of hem.

Datum evenement: 12 mei 2020

Deel deze pagina

Het online Jonge Geesten initiatief ‘Geest uit de Fles’ ZOOMtalks is positief opgevallen. Dat heeft er toe geleid dat er een samenwerking tussen De Bouwcampus X Jonge Geesten® is gestart met de naam Geest uit de fles BOUWtalks. Dit initiatief heeft als doel dat we met verschillende generaties en geïnteresseerden binnen en buiten de bouwsector van gedachten wisselen over wat de coronacrisis betekent voor de bouw. Hoe moet het eruit zien wanneer we weer ‘normaal’ opstarten of brengt het innovaties die juist de hoognodige transitie gaan helpen? Niet alleen voor ons, maar ook, of misschien wel juist, voor toekomstige generaties. 

Na een korte introductie van host Nynke Sijtsma, directeur van De Bouwcampus, laten wij ons inspireren door een spreker waarna we met hem of haar in dialoog kunnen gaan. De sessie wordt gefaciliteerd door Jonge Geesten®.
Nynke foto

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden. Je kunt je aanmelden voor één of meerdere sessies. Een dag voor de sessie ontvang je van ons een ZOOM-link. Via deze link kom je op het aangegeven tijdstip automatisch in de sessie. 

Wie en wanneer?

Marjet Rutten & Pim van Wylick

Donderdag 4 juni om 12:30 uur (inloggen vanaf 12:20 uur)

Parametrisch ontwerpen is een ontwerpproces waarbij op basis van data en relaties tussen onderdelen een ontwerp wordt gegenereerd. Het gaat om het leggen van relaties.

Marjet en Pim gaan in op de kansen die “Parametrisch ontwerpen” ons biedt als het gaat om de transitie in de bouwsector. Niet alleen als het gaat om minder faalkosten en materiaalgebruik, maar ook nog meer uitdagende ontwerpen en meer klantwaarde.

MarjetRuttenOver Marjet Rutten:
Marjet adviseert organisaties en de politiek over vernieuwingen. In 2012 was zij prominent lid van het team dat de ‘Bouwagenda’ opstelde waarbij de verduurzamingsthema’s onder haar hoede vielen. Ook binnen de huidige Bouwagenda speelt zij een rol, zo ook bij de Renovatieversneller. Ze is daarnaast actief in beoordelingscommissies en jury’s, waar ze onder meer oordeelt over de marktkansen van geplande product- en procesinnovaties. Vaak gaat dit over de energietransitie. Denk aan regelingen als Programmalijn 0, DEI+, MMIP 3 en 4 van TKI Urban Energy. Niet voor niets stond Marjet Rutten in 2019 in de top 10 van de ABN AMRO Duurzame 50.

Marjet houdt ervan om, om een positieve manier, uit te dagen en te prikkelen. Ze houdt van actie, is direct en energiek. Perfect voor een Bouwtalk.

PimvanWylickOver Pim van Wylick:
Pim van Wylick is architect, innovator en ondernemer. Hij denkt graag buiten de conventionele kaders en is groot voorstander van interdisciplinair onderzoek en samenwerking. Zo gebruikte hij parametrische software uit de vliegtuig- en autoindustrie om het ontwerp voor het Olympisch Stadion in Peking vorm te geven. En ontwikkelde hij een digitaal model om real-time een ontwerp op te bouwen, constructief te toetsen en te optimaliseren aan de mogelijkheden van de robot die de uiteindelijke 3D betonprint ging maken. Hij is oprichter van THE FORM FOUNDATION. en Planalogic.

 


Lindy Molenkamp

Lindy Molenkamp

Donderdag 11 juni om 17:00 uur (inloggen vanaf 16:50 uur)


Plaatsgevonden BOUWtalks

Praktische informatie

Een Geest uit de fles BOUWtalk duurt maximaal één uur, de deelnemers kunnen 10 minuten voor de start inloggen. We starten exact op de aangegeven begintijd in verband met een opname van de spreker. De spreker geeft een korte introductie en zal hierna ongeveer een kwartier zijn of haar inzichten delen. Dit wordt gevolgd door een gedachtewisseling waarin de deelnemers de mogelijkheid hebben vragen aan de spreker te stellen. Rond 17:55 uur wordt de sessie afgesloten. 

Komende activiteiten

 • donderdag, 04 juni 2020
  Geest uit de fles BOUWtalks met Marjet Rutten en Pim van Wylick
 • vrijdag, 05 juni 2020
  Maak kennis met de publiek-privaat ontwikkelde methodiek ‘Gebouwen met toekomstwaarde’
 • donderdag, 11 juni 2020
  Geest uit de fles BOUWtalks met Lindy Molenkamp
 • woensdag, 17 juni 2020
  GEBIEDSGERICHTE BENADERING VOOR HET ENERGIEVRAAGSTUK
 • dinsdag, 30 juni 2020
  De uitdaging rond hergebruik van bruggen is groot en heeft geleid tot de ‘Circulaire Jongeren Challenge’
 • woensdag, 15 juli 2020
  Tweede sessie transitietraject Gebiedsgerichte Energiesystemen