Circulaire Jongeren Challenge

Circulaire Jongeren Challenge

In Nederland staan we voor een aantal grote opgaven, waaronder in de Infrastructuur. Duizenden bruggen naderen het einde van hun levensduur, daar moeten we iets mee. Hoe past circulariteit in deze complexe opgave? Hoe pak je dat aan?

Datum evenement: 30 juni 2020

Deel deze pagina

Is de brug bij jou om de hoek dé trainingslocatie BMX en skateboarden voor Olympische Spelen 2024?

Kan de brug bij jou om de hoek een 2e leven krijgen als nieuwe trainingslocatie voor de Olympische Spelen van 2024? Of zijn er nog andere mogelijkheden? We dagen jullie als de Jonge Generatie (18-35 jaar) uit in deze Circulaire Jongeren challenge!

In een organisatie-overstijgend team, geef je onder begeleiding van experts samen met jongeren uit de gehele keten (ingenieurs, architecten, installateurs, weg- en waterbeheerders, ontwikkelaars, werkvoorbereiders en nog meer jonge vernieuwers) invulling aan het hergebruik van een bestaande brug. Daarna in gang zetten en doen!

De uitdaging rond hergebruik van bruggen is niet alleen groot, maar ook complex en raakt ons allemaal. Dit heeft geleid tot de Circulaire Jongeren Challenge. De challenge is in collab tussen De Bouwcampus X Platform WOW X Jonge Geesten met ondersteuning van onder andere Rijkswaterstaat en jongerenclubs van Bouwend Nederland, Techniek Nederland en Koninklijke NLIngenieurs.

Nieuwsgierig? Vast!

Meld je dan aan voor de ZOOMinar op 30 juni 2020 voor alle ins en outs over de Challenge en de praktijkcasus: een inhoudelijk vraagstuk vanuit Rijkswaterstaat. Na de kick-off kan je je inschrijven voor de Circulaire Jongeren Challenge in oktober.

Datum: 30 juni 2020
Tijdstip: 16:00 - 17:00 uur
Locatie: ZOOM

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden.

Kan je niet wachten?

Kan je niet wachten? Daarvoor hebben we ook iets bedacht. In de maand mei kun je ‘geest uit de fles BOUWtalks’ volgen. Met verschillende generaties en geïnteresseerden binnen en buiten de bouwsector kan je vanaf de bank van gedachten wisselen over wat de coronacrisis betekent voor de bouw. Hoe moet het eruit zien wanneer we weer ‘normaal’ opstarten of brengt het innovaties die juist de hoognodige transitie gaan helpen?  In verschillende online sessies laten wij ons inspireren door onder andere Andy van den Dobbelsteen, Jacolien Eijer- de Jong, Boudewijn Revis en Alfons van Marrewijk.  Jij hebt hierbij de mogelijkheid om met hun in dialoog te gaan. De eerste 'Geest uit de fles BOUWtalks' wordt op donderdag 30 april afgetrapt door Andy van den Dobbelsteen, hij zal in zijn lezing ingaan op de noodzaak, potenties en kansen van de duurzame uitdagingen in de bouw. Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Komende activiteiten

 • donderdag, 04 juni 2020
  Geest uit de fles BOUWtalks met Marjet Rutten en Pim van Wylick
 • vrijdag, 05 juni 2020
  Maak kennis met de publiek-privaat ontwikkelde methodiek ‘Gebouwen met toekomstwaarde’
 • donderdag, 11 juni 2020
  Geest uit de fles BOUWtalks met Lindy Molenkamp
 • woensdag, 17 juni 2020
  GEBIEDSGERICHTE BENADERING VOOR HET ENERGIEVRAAGSTUK
 • dinsdag, 30 juni 2020
  De uitdaging rond hergebruik van bruggen is groot en heeft geleid tot de ‘Circulaire Jongeren Challenge’
 • woensdag, 15 juli 2020
  Tweede sessie transitietraject Gebiedsgerichte Energiesystemen