Verkenning tijdens Building Holland 9 april

Verkenning tijdens Building Holland 9 april

Op 9, 10 en 11 april werkt De Bouwcampus op locatie, namelijk op Building Holland in de RAI Amsterdam. We stellen drie vraagstukken centraal die we met bezoekers aan de beurs willen verkennen. Kom langs bij de Inspiratiehoek in Hal 10, stand 10.68A, om met ons in gesprek te gaan over deze onderwerpen of neem plaats aan de verkenningstafel waar we met een selecte groep de diepte ingaan op het vraagstuk. 

Naast meepraten tijdens de verkenning, bieden we iedereen op 9 april de gelegenheid bij te dragen aan de ontwikkeling van de conceptleidraden van de actieteams van Platform CB'23. In dit platform verbinden we bouw-breed partijen met circulaire ambities met elkaar, zowel in de GWW-sector als in de woning- en utiliteitsbouw om vóór 2023 te komen tot nationale, bouwsector-brede afspraken over circulair bouwen. 

Lees verder voor meer informatie.

Gratis registreren voor Building Holland
Klik op de banner hieronder om je te registreren voor een gratis bezoek.

RegistreernuvoorBuildingHolland

Datum evenement: 09 april 2019

Deel deze pagina

Onderwerpen verkenningen

De drie vraagstukken die centraal staan tijdens Building Holland zijn:

Dinsdag 9 april: ‘Versnelling industrialisatie bouwproces als remedie tegen tekorten bouwcapaciteit’

Woensdag 10 april:Versnelling innovatieadoptie door de bouw

Donderdag 11 april:Opschaling en versnelling van de aardgasloze en circulaire renovatie van het corporatiebezit sociale woningen’

Verkenning Dinsdag 9 april, 14:00 – 15:00 uur

‘Verkenningstafel versnelling industrialisatie bouwproces als remedie tegen tekorten bouwcapaciteit’

Nederland staat voor een opgave om voor 2030 1 miljoen woningen bij te bouwen om aan de acute woningvraag te voldoen. De vraag is of hiervoor wel voldoende capaciteit, grondstoffen en materieel beschikbaar is om deze opgave te voltooien. Zeker op het terrein van ‘human capital’ worden grote tekorten verwacht, mede doordat de sector te maken heeft met andere grote maatschappelijke opgaven die gelijktijdig spelen. Vergaande industrialisatie van het bouwproces wordt aangegeven als een belangrijke oplossing zodat woningen veel sneller, met minder arbeid en eventueel met andere grondstoffen gebouwd kunnen gaan worden. Zijn deze huizen en bouwsystemen er al in voldoende mate? Sluiten die aan op de marktbehoeftes? Is de bestaande industriële productiecapaciteit in Nederland al in staat om die vraag in te vullen? Wat is nodig om opschaling te realiseren? Waar lopen partijen tegenaan? Denk mee over dit thema, scherp deelvragen aan en geef mogelijkheden en condities aan voor versnelling!

Aanmelden

Deelnemen aan een van de verkenningstafels? Stuur dan een e-mail naar info@debouwcampus.nl met je contactgegevens en de datum waarop je wilt deelnemen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!  

Platform CB'23

In dit platform verbinden we bouw-breed partijen met circulaire ambities met elkaar, zowel in de GWW-sector als in de woning- en utiliteitsbouw om vóór 2023 te komen tot nationale, bouwsector-brede afspraken over circulair bouwen. Tijdens Building Holland presenteren de actieteams van Platform CB’23 de conceptleidraden, de zogenoemde 80%-versie. Dit gebeurt in samenwerking met én op het podium van Cirkelstad (Hal 11, Standnummer 11.07) tijdens het tijdsblok ‘Nationale circulaire werkafspraken’ van 13:30 tot 14:30. Dit is tevens de aftrap van de zogenoemde ‘openbare consultatieperiode’, de periode waarin we iedereen de gelegenheid bieden bij te dragen aan de ontwikkeling. En ook om buiten de actieteamdeelnemers te peilen of de leidraden voldoende handvatten geven. Kom en praat mee!

Komende activiteiten