• Start
  • Agenda
  • Verkenning tijdens Building Holland 11 april

Verkenning tijdens Building Holland 11 april

Verkenning tijdens Building Holland 11 april

Op 9, 10 en 11 april werkt De Bouwcampus op locatie, namelijk op Building Holland in de RAI Amsterdam. We stellen drie vraagstukken centraal die we met bezoekers aan de beurs willen verkennen. Kom langs bij de Inspiratiehoek in Hal 10, stand 10.68A, om met ons in gesprek te gaan over deze onderwerpen of neem plaats aan de verkenningstafel waar we met een selecte groep de diepte ingaan op het vraagstuk.

Klik op de banner hieronder om je te registreren voor een gratis bezoek.

RegistreernuvoorBuildingHolland

Datum evenement: 11 april 2019

Deel deze pagina

Onderwerpen verkenningen

De drie vraagstukken die centraal staan tijdens Building Holland zijn:

Dinsdag 9 april: ‘Versnelling industrialisatie bouwproces als remedie tegen tekorten bouwcapaciteit’

Woensdag 10 april:Versnelling innovatieadoptie door de bouw

Donderdag 11 april:Opschaling en versnelling van de aardgasloze en circulaire renovatie van het corporatiebezit sociale woningen’

Verkenning donderdag 11 april, 11:00 – 12:00 uur

‘Verkenningstafel opschaling en versnelling van de aardgasloze en circulaire renovatie van het corporatiebezit sociale woningen'

We lezen elke dag alarmerende berichten over de noodzaak om de bestaande woningvoorraad te renoveren naar gezonde, toekomstbestendige, duurzame, aantrekkelijke woningen en wijken. Bovendien moet de woningvoorraad geschikt blijven voor alle sociale doelgroepen. Terwijl de krapte op de bouwmarkt de prijzen opstuwt nemen de ambities met die voorraad toe; aardgasloos, circulair, betaalbaar en met een snelheid van 5.000 woningen per week. Iedereen is het erover eens dat dat niet gaat lukken met de processen, producten en systemen zoals we die vandaag kennen en toepassen. Er moeten integrale, vernieuwende aanpakken komen om deze ambities waar te maken. Op de afzonderlijke deelgebieden wordt gelukkig al geïnnoveerd binnen diverse pilots van corporaties.

Goede opvolging op deze individuele pilots ontbreekt. Kennis en ervaringen worden intern en extern nauwelijks gedeeld met als gevolg dat we niet profiteren van deze experimenten om werkelijk schaal en snelheid te gaan maken. Dat MOET anders. Ben jij een koploper of ervaringsdeskundige en ben je bereid jouw inzichten te delen? Kom dan naar de verkenningstafel en bepaal samen met anderen de criteria voor versnelling en opschaling! Samen met de Communities of Practice die De Bouwcampus heeft opgezet met haar regionale innovatiehubs BuildinG, Spark, Pioneering en Booosting zullen we de inzichten ophalen, onderling verspreiden en met een team van experts inspireren en activeren tot concrete vervolgprojecten.

Aanmelden

Deelnemen aan een van de verkenningstafels? Stuur dan een e-mail naar info@debouwcampus.nl met je contactgegevens en de datum waarop je wilt deelnemen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!

Komende activiteiten