• Start
  • Agenda
  • Verkenning tijdens Building Holland 10 april

Verkenning tijdens Building Holland 10 april

Verkenning tijdens Building Holland 10 april

Op 9, 10 en 11 april werkt De Bouwcampus op locatie, namelijk op Building Holland in de RAI Amsterdam. We stellen drie vraagstukken centraal die we met bezoekers aan de beurs willen verkennen. Kom langs bij de Inspiratiehoek in Hal 10, stand 10.68A, om met ons in gesprek te gaan over deze onderwerpen of neem plaats aan de verkenningstafel waar we met een selecte groep de diepte ingaan op het vraagstuk.

Klik op de banner hieronder om je te registreren voor een gratis bezoek.

RegistreernuvoorBuildingHolland

Datum evenement: 10 april 2019

Deel deze pagina

Onderwerpen verkenningen

De drie vraagstukken die centraal staan tijdens Building Holland zijn:

Dinsdag 9 april: ‘Versnelling industrialisatie bouwproces als remedie tegen tekorten bouwcapaciteit’

Woensdag 10 april:Versnelling innovatieadoptie door de bouw

Donderdag 11 april:Opschaling en versnelling van de aardgasloze en circulaire renovatie van het corporatiebezit sociale woningen’

Verkenning woensdag 10 april, 14:00 – 15:00 uur

‘Verkenningstafel versnelling innovatieadoptie door de bouw'

Het aantal uitdagende opgaven waar de sector voor staat is enorm en de opstapeling van deze uitdagingen maakt dat de oude oplossingen niet meer werken. We roepen allemaal dat innovatie en vernieuwende oplossingen meer dan ooit nodig zijn om deze opgaven tot een goed einde te brengen binnen de beperkt beschikbare tijd, middelen en bouwcapaciteit. Aan de andere kant lopen we er tegenaan dat nieuwe technieken, processen en oplossingen die er WEL zijn veel te traag door de sector worden toegepast. Deze veel besproken mismatch moet worden doorbroken en is de centrale vraag van deze verkenningstafel. Hoe kunnen we sneller inspelen op veranderingen? Hoe kunnen we adoptie (acceptatie en toepassing) door de markt bereiken? Hoe komen we voorbij de eerste stap van pilots en zorgen we voor een bredere acceptatie van deze doorbraaktechnieken en -methoden? Is het de marketing en zijn het de concurrentiebelangen die belemmerend werken? Is het het ontoereikende kennisniveau dat in de weg zit? Of ligt het toch aan de wijze waarop wij omgaan met de risico’s die ermee samenhangen? Aan welke knop(pen) denk jij dat we moeten draaien om de adoptie te versnellen?

Deze verkenning heeft Yvonne van Zijl van Bouwend Nederland gewonnen tijdens de vakbeurs InfraTech waar zij de volgende vraag insprak: Als je ziet wat er allemaal kan op technisch gebied, zoals een huis printen van beton, een huis snel kunnen isoleren door het ‘in te pakken’, het toepassen van sensoren en domotica et cetera, hoe krijgen we al die mooie innovaties en de mogelijkheden die er al zijn sneller naar de praktijk?

Aanmelden

Deelnemen aan een van de verkenningstafels? Stuur dan een e-mail naar info@debouwcampus.nl met je contactgegevens en de datum waarop je wilt deelnemen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!

Komende activiteiten