Oogstbijeenkomst Grip op de Maas

Oogstbijeenkomst Grip op de Maas

In juni 2015 was de eerste bijeenkomst Grip op de Maas; de eerste praktijkopgave op De Bouwcampus waaraan Rijkswaterstaat in een co-creatieproces samen met een groot aantal partijen aan heeft gewerkt. Centraal hierin staat de vervanging van stuwen in de Maas. Sindsdien is er, in verschillende fases, veel gebeurd. Op 13 maart 2018 vindt er een Oogstbijeenkomst plaats voor iedereen die betrokken is geweest bij deze praktijkopgave. 

Grip op de Maas is een mooi voorbeeld van een co-creatieproces met experts vanuit de markt, overheden en kennisinstellingen. Graag delen wij met jou de opbrengsten en leerervaringen in een bijeenkomst vol inspiratie, verbinding en verdieping. 

Doe Mee

 

Datum evenement: 13 maart 2018

Deel deze pagina

Programma 

Het programma bestaat uit een kort en krachtig plenair gedeelte. De verschillende subsessies bieden gelegenheid voor inspiratie en verdieping op zowel inhoud als proces. Als deelnemer stel je je eigen programma samen. 

Jan Hendrik Dronkers opende als directeur-generaal Rijkswaterstaat de eerste bijeenkomst op 2 juni 2015. Hij draagt Grip op de Maas nog steeds een warm hart toe en zal ook op 13 maart zijn kijk geven op dit co-creatietraject.

Achtergrond

In 2015 deed Rijkswaterstaat een open uitnodiging om in een serie van vier bijeenkomsten op De Bouwcampus mee te denken over de vervanging van zeven stuwen in de Maas. Ruim 60 experts vanuit overheden, markt en kennisinstellingen dachten in een co-creatieproces met elkaar na over deze opgave. Het resultaat? Gemengde teams bedachten zes verschillende perspectieven om naar deze vervangingsopgave te kijken: van Adaptieve Maas tot Beleving en Energieke Maas, van Radicale Maas tot Storytelling en Infocratie. Een rijke oogst die liet zien dat deze vervangingsopgave vraagt om een andere, bredere blik en afweging. 

Vervolgens besloten de perspectieftrekkers en Rijkswaterstaat als vraaginbrenger samen in co-creatie fase 2 in te gaan. Zonder precies te weten hoe die fase eruit zou zien en wat dat zou brengen. Deze fase 2 was bij aanvang van fase 1, in juni 2015, niet voorzien. Fase 1 was al een experiment, fase 2 was dat al helemaal. Parallel aan en zeker ook geïnspireerd door Grip op de Maas zijn binnen Rijkswaterstaat en tussen Rijkswaterstaat en de beleidsdirecties van IenW belangrijke stappen gezet in het ontdekken wat bij dit type vervangingsopgaven komt kijken en hoe we daar als BV Nederland mee om kunnen gaan. 

Met de bijeenkomst op 13 maart 2018 sluiten we de tweede fase op De Bouwcampus feestelijk af en delen we graag de inhoudelijke opbrengsten en de ervaringen die in het gehele co-creatieproces zijn opgedaan. 

Aanmelden 

Heb jij interesse in de inhoudelijke opbrengsten van Grip op de Maas? Of ben je vooral nieuwsgierig hoe het co-creatieproces van Grip op de Maas in z’n werk is gegaan? Dan ben je van harte welkom! Er is beperkte ruimte dus meld je snel (uiterlijk 6 maart) aan via info@debouwcampus.nl

Datum en locatie

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 13 maart 2018 van 13.00 - 17.30 uur op De Bouwcampus in Delft.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over Grip op de Maas in het co-creatielab

Komende activiteiten