Voorbeeld

Co-creatie Lab

Deel deze pagina

Aanleiding

Grip op de Maas - Fase 2

 • Op 28 januari 2016 zijn het Voorbereidingsteam en de Perspectieftrekkers bijeen gekomen bij stuw Lith, voor het vervolg van Grip op de Maas. Lees hier het verslag van deze bijeenkomst. 
 • Op 30 maart 2016 ontmoetten het Voorbereidingsteam en de Perspectieftrekkers elkaar voor een vervolgbijeenkomst Grip op de Maas. Lees hier het verslag. 
 • Op 7 juni 2016 was er overleg tussen de Perspectieftrekkers, het Voorbereidingsteam en David Janssen en Pim Breek van het Ministerie I&M (beleidsdirecties Ruimte & Water en Bereikbaarheid). Lees hier het verslag. 
 • Op 30 augustus was de maandelijkse ontmoeting tussen de perspectieftrekkers en het voorbereidingsteam. Er is gebrainstormd over de opgave en een weg uitgestippeld richting de volgende bijeenkomsten. Lees hier het verslag. 
 • Op 4 oktober stond 'funding' centraal tijdens de maandelijkse ontmoeting tussen de perspectieftrekkers en het voorbereidingsteam. Lees hier het verslag en bekijk hier de presentatie van Wim van Hengel.  
 • Op 3 november werden de leidende principes besproken. Lees hier het verslag van de bijeenkomst. 
  Bijbehorende presentaties: 
  Pitches leidende principes (perspectieven: Hartsrivier, Radicaal Ontwerpen, Adaptieve Maas, Energie & Energiek en Beleving) 
  Pitch Infocratie (voorheen: Ballonnen en Bakstenen)
  Presentatie IenM
 • Op 9 mei 2017 was er opnieuw een bijeenkomst met de perspectieftrekkers, het voorbereidingsteam en beleid. Lees het verslag van deze bijeenkomst.
 • Op 8 november 2017 vond de evaluatiebijeenkomst Grip op de Maas - fase2 plaats, op een heel toepasselijke locatie, de boot Maas Cruiser. Met de perspectieftrekkers, vertegenwoordigers van de beleidsdirecties van Infrastructuur en Waterstaat, Wim als probleemeigenaar namens Rijkswaterstaat Zuid Nederland en het voorbereidingsteam. Lees hier het verslag. 

Oogstboekje Grip op de Maas - Fase 1

Er is een digitaal Oogstboekje gemaakt met daarin de inhoudelijke resultaten van Grip op de Maas en een terugblik op het proces. Lees het Oogstboekje hier

Grip op de Maas - Fase 1

Perspectieven Grip op de Maas

De perspectieven die tijdens de bijeenkomst op 7 december zijn gepresenteerd kun je via onderstaande links downloaden:  

Verslagen van bijeenkomsten Energie & energiek 

Bijeenkomsten perspectieftrekkers

In een selecte groep is aan de slag gegaan met de inrichting van de volgende fase in het co-creatieproces. Lees hieronder de verslagen van de bijeenkomsten van de Perspectieftrekkers: 

 

Bijeenkomsten voorbereidingsteam

Voorbereidingsteam
In aanloop naar de bijeenkomsten van 17 september, 18 november en 7 december is het Voorbereidingsteam een aantal keer bij elkaar gekomen. Lees hieronder de verslagen van deze bijeenkomsten: 

 

Grip op de Maas op InfraTech 2017

Tijdens een bijeenkomst op de InfraTech 2017 werd het co-creatietraject rondom Grip op de Maas besproken. Lees hier de blog over deze bijeenkomst. 

Bekijk ook de presentaties:

 

 

Aanpak

Meedoen

Vraag of onderwerp

Antwoord of iets in die geest :)

Nog iets

Nog wat anders.

Zie ook