Werkconferentie Versterkt samenwerken

Werkconferentie Versterkt samenwerken

Een veel besproken relatie in projecten is die tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. We willen allemaal samenwerken. Maar in de praktijk doen we het toch vaak niet. Ligt dat dan aan het onderliggende contract? Of is er een andere oorzaak?

In samenwerking met PRO6 Managers, BAM en de gemeente Amsterdam organiseert De Bouwcampus op donderdag 14 juni 2018 de werkconferentie ‘Versterkt samenwerken’. Tijdens deze werkconferentie staat de volgende vraag centraal: ‘’Hoe kunnen structuur en cultuur elkaar versterken in de relatie tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers?’’

Datum evenement: 14 juni 2018

Deel deze pagina

De samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer kent een dynamiek van het zoeken naar de gewenste partner. Hierin krijgt de rol van de opdrachtgever in toenemende mate aandacht en dan met name in de relatie met de opdrachtnemer. De formele relatie wordt vastgelegd in een contract. Hoe bepalend is het contract in de relatie? In bepaalde gevallen is er sprake van een structurele spanning door verschillende belangen en verantwoordelijkheidsposities en de wijze waarop partijen het contract hierbij hanteren. Wordt de cultuur die we willen bereiken beperkt door de structuur. De praktijk leert dat deze zaken overbrugbaar zijn. Als de samenwerking soepel loopt is er voor ieder probleem een oplossing. Wat zijn bepalende factoren voor een goede samenwerking? Is dat de inhoud van het contract en daarmee de structuur? Of is cultuur de bepalende factor? Zijn structuur en cultuur strijdig of kunnen ze elkaar juist versterken? Hoe kunnen opdrachtgevers en opdrachtnemers werken aan een stevig fundament waarop beide partijen kunnen samenwerken? Tijdens deze werkconferentie gaan we hier, aan de hand van een praktijkvoorbeeld, met elkaar over discussiëren.

Praktische informatie

De werkconferentie is donderdag 14 juni en exclusief voor partners van De Bouwcampus. Deelname vindt plaats op persoonlijke uitnodiging.  Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Anass Chakrouni, via info@debouwcampus.nl of 015 20 26 070. 

Komende activiteiten

 • woensdag, 13 juni 2018
  Finalisten presenteren hun inzending voor de innovatie challenge van de politie.
 • donderdag, 14 juni 2018
  Hoe kunnen structuur en cultuur elkaar versterken in de relatie tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers?
 • donderdag, 14 juni 2018
  Afsluitende bijeenkomst circulaire weg binnen InnovA58, onderdeel van SmartwayZ.NL
 • donderdag, 21 juni 2018
  De leerstoel Publiek Opdrachtgeverschap in de Bouw presenteert onderzoeksresultaten tijdens dit mini symposium
 • vrijdag, 22 juni 2018
  Meer waarde, minder hinder