• Start
 • Agenda
 • Softwareleveranciers praten over leveranciersmanifest open BIM-standaarden

Softwareleveranciers praten over leveranciersmanifest open BIM-standaarden

Softwareleveranciers praten over leveranciersmanifest open BIM-standaarden

Toepassing van open BIM-standaarden bevordert een brede implementatie van BIM. Het BIM Loket wil met een leveranciersmanifest duidelijk zichtbaar maken welke softwareleveranciers open BIM-standaarden ondersteunen. De sector krijgt hiermee helderheid, en de betrokken leveranciers een podium. Met deze bijeenkomst bieden wij ontwikkelaars en leveranciers van software de gelegenheid om mee te denken.

Datum evenement: 29 augustus 2016

Deel deze pagina

De bouw is voor de implementatie van open BIM-standaarden sterk afhankelijk van ontwikkelaars en leveranciers van BIM-software. Zij moeten de standaarden in hun producten en diensten toepassen. Met het Leveranciersmanifest  krijgen ontwikkelaars en leveranciers die open standaarden implementeren een podium, en kunnen vraag en aanbod elkaar gemakkelijker vinden.

Met het Leveranciersmanifest worden softwareleveranciers en ontwikkelaars uitgenodigd om de gezamenlijke inspanningen te richten op de toepassing van de open BIM standaarden en gezamenlijk een netwerk op te bouwen van betrokken marktpartijen om zodoende de contacten warm te houden en de energie te richten en vast te houden op de gemeenschappelijke doelen.

Rond het manifest ontwikkelt het BIM Loket een online tool dat helderheid verschaft in de vraag welke leveranciers met welke software specifieke open BIM-standaarden ondersteunen. Het Ministerie van Economische Zaken en Bureau Forum Standaardisatie hebben toegezegd de ontwikkeling van het manifest en online tool mede te financieren.

Datum en Tijd

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 29 augustus, van 14.00 - 17.00 uur.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie. Ontwikkelaars en leveranciers van software nodigen wij van harte uit zich aan te melden op info@bimloket.nl.

 

 

Komende activiteiten

 • woensdag, 25 april 2018
  Sessie 4: Smart Buildings Parade
 • donderdag, 26 april 2018
  Toegepast infra-onderzoek staat centraal. Hoe doe je dit? Wat levert het op? Hoe stimuleer je innovatie?
 • woensdag, 16 mei 2018
  We kijken waar we staan met het verwezenlijken van onze gezamenlijke ambitie: een lange termijn veilige en duurzame kust.
 • woensdag, 13 juni 2018
  Finalisten presenteren hun inzending voor de innovatie challenge van de politie.
 • donderdag, 14 juni 2018
  Hoe kunnen structuur en cultuur elkaar versterken in de relatie tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers?
 • donderdag, 14 juni 2018
  Afsluitende bijeenkomst circulaire weg binnen InnovA58, onderdeel van SmartwayZ.NL
 • vrijdag, 22 juni 2018
  Meer waarde, minder hinder