NVBV-Kennisdag

NVBV-Kennisdag

De bouw is in transitie. Niet alleen het bouwproduct, maar ook het bouwproces en de bouworganisatie  ondergaan fundamentele veranderingen. De nieuwe bouwopgave staat in het teken van energietransitie, circulair bouwen, een groeiende zorgbehoefte en smartbuildings. Tegelijk ontstaan er nieuwe bouworganisatiemodellen met andere vormen van zeggenschap en aansprakelijkheid. En met de nieuwe bouwproducten en contractvormen wordt het bouwproces niet eenvoudiger. Voor de Nederlands Vlaamse Bouwfysica Vereniging alle reden de zevende NVBV-Kennisdag te wijden aan het thema ‘Bouwfysica in transitie’. 

 

Datum evenement: 14 juni 2017

Deel deze pagina

Wat zijn de consequenties van de veranderingen voor de bouwfysica en de bouwfysicus? Keynote-sprekers op de Kennisdag zijn de Rijksbouwmeester Floris Alkemade en Jan Willem van de Groep, bekend van de Energiesprong en de Stroomversnelling. In diverse sessies wordt het thema nader uitgewerkt. Wat zijn de gevolgen van de Wet kwaliteitsborging voor de bouwfysicus? Hoe brandveilig is Nederland in 2050 met een vergrijzende bevolking? Wat kunnen smartbuildings? En als vanouds zijn er ook verschillende parallelsessies over nieuwe bouwfysische kennis en innovaties. Hoe kunnen we oververhitting in steden en gebouwen voorkomen. Op welke manier kan de akoestiek in open studeer-en werkruimten worden verbeterd? Wat doen we met fijnstof in het binnenmilieu?

Het volledige programma van de zevende NVBV-Kennisdag is te vinden op de website van NVBV.  

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website van NVBV. Bij aanmelding vóór 15 mei kun je profiteren van een vroegboekkorting.

Komende activiteiten

 • woensdag, 25 april 2018
  Sessie 4: Smart Buildings Parade
 • donderdag, 26 april 2018
  Toegepast infra-onderzoek staat centraal. Hoe doe je dit? Wat levert het op? Hoe stimuleer je innovatie?
 • woensdag, 16 mei 2018
  We kijken waar we staan met het verwezenlijken van onze gezamenlijke ambitie: een lange termijn veilige en duurzame kust.
 • woensdag, 13 juni 2018
  Finalisten presenteren hun inzending voor de innovatie challenge van de politie.
 • donderdag, 14 juni 2018
  Hoe kunnen structuur en cultuur elkaar versterken in de relatie tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers?
 • donderdag, 14 juni 2018
  Afsluitende bijeenkomst circulaire weg binnen InnovA58, onderdeel van SmartwayZ.NL
 • vrijdag, 22 juni 2018
  Meer waarde, minder hinder